Skocz do zawartości

[E34] Przerywa przy przyspieszeniu m50b25 Vanos(filmik)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie.

Problem strasznie mnie wkurza, a polega na tym, ze jadac np na 2 biegu dociskam gaz do dechy auto przyspiesza i okolo 3 tys obrotow dostaje zamulke, po czym dalej przyspiesza. Postanowilem nagrac filmik(wiem, ze obraz do kitu, ale ciezko nagrywac filmik trzymajac strzywno aparat, a zarazem prowadzic auto i ogladac co dzieje sie na drodze, niby bocznej ale jednak

Objaw ten doskonale widac w 0:11 sekundzie, a także w 0:17 sekundzie.

Macie jakis pomysl?

pozdro

Opublikowano

Na kompie nie bylem, dzisiaj jade ;)

Gaz jest sekwencyjny, ale na slabych wtryskach.

Kolega na innym Forum pisal, ze sprzeglo się slizga. Generalnie mam chyba zapowietrzone sprzeglo, bo pedal czasami nie wraca do końca. Plyn w zbiorniczku jest pod max i niestety skrzynia jest upocona. Zreszta na zimnym silniku jak ruszam to szarpie troche.

Opublikowano

ciężko tak stwierdzić czy się ślizga po filmie bo włączyłeś muzykę i nie wiadomo czy pompujesz gazem czy wchodzi w obroty i jak "złapie" już sprzęgło to wtedy spadają czy to twoje pompowanie. Ślizganie sprzęgła chyba sam umiesz stwierdzić?

Jak masz zapowietrzone sprzęgło to je odpowietrz :duh: dziwię się że tak jeździsz. Takie coś się w 20min robi. Mniej pracy niż pisanie posta i tracenie czasu :cool2: