Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam taki mały problem z moim BMW Lub już jestem przewrażliwiony na jej punkcie ....

Mianowicie Gdy energicznie wcisnę gaz lekko nim szarpie i obroty rosną widać to na filmiku https://www.youtube.com/watch?v=vd-uWaBf7Ns przez ostatnie dni było gorzej więc dziś postanowiłem zmienić świece ponieważ już zaczął strzelać polepszyło się aczkolwiek chyba to nie jest jeszcze to co powinno być chyba że jak pisałem wcześniej jestem już przewrażliwiony i lekkie opóźnienie ma być ;) :roll:

Ps Problem który opisałem znajduje się na filmiku od 2:06

Opublikowano

ale choinka na desce :shock:

Nawet mach błąd silnika ta pomarańczowa kontrolka.

Komp z inpą i jedziesz bo to może być wszystko

Jakiś czujnik, cewka na cylindrze, świeca, nieszczelność w dolocie, jakieś podciśnienie. Chyba ze chcesz wszystko po kolei wymieniać :cool2:

Opublikowano
mam dostęp do CDIFa i nic wiele nie pokazał poza tym że "Przepływomierz nieaktywny" ale jakby była walnięta przepływka to obroty by świrowały a ładnie opadają i trzymają . zastanawia mnie jedno jak już auto jest nagrzane to wszystko ładnie chodzi ....
Opublikowano

nie wiem co to za system, ale wiem że wszyscy polecają inpę

Inaczej jak tego nie zrobisz będziesz wymieniał na ślepo. Błąd przepływki też nie bez powodu wyskoczył. nie zawsze musisz mieć falowanie przy rozwalonej przepływce.

świece kiedy wymieniałeś? Fajki w jakim sanie i kiedy wymieniane? Jak strzela masz coś z mieszanką nie tak. Musisz porządny program mieć i podczas jazdy wszystko sprawdzić

Opublikowano
świece i kable dziś rano jak już pisałem polepszyło się auto lepiej przyspiesza jest żywsze.Dziś napisze do kolegi o Inpe może pożyczy i zobaczę co tam wyskoczyło ;) Dzięki wielkie za pomoc jak już zdiagnozuje napisze co i jak !