Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Sprawa wygląda tak : nie miałem od jakiegoś czasu podświetlenia klawiszy panelu dolnego - DSC, Parktron, menu, głośnomówiący, klawiszy tylnych szyb, łun przednich oraz tylnych, klawisz "klucz" pod awaryjnymi itp.

Dzisiaj podłączając pod kompa wywaliło błąd poziomowania reflektorów xenonowych, podjechał znajomy też 530D przełożyliśmy na chwilę moduły świateł tj jego wsadziliśmy na chwilę do mojego samochodu - dalej brakowało podświetlenia przycisków ... mój na chwilę do jego wozu i wszystko grało, czyli moduł świateł niby to nie był ale ... Ale co się stało ... kolega pojechał do domu a my podłączając mój moduł świateł doznaliśmy szoku - nagle wszystkie klawisze, łuny, całe kompletne podświetlenie zaczęło działać, myślałem że problem jest naprawiony, niestety nie bo jedno się naprawiło a drugie popsuło - wywala teraz takie błędy i jestem bez świateł z przodu : http://images62.fotosik.pl/1089/7569008053264712m.jpg

Podświetlenie jest do teraz i działa należycie ale brakuje światła, co się mogło stać - jedną żarówkę wymieniałem bo świeciła słabiej ale nadal jest to samo, wszystkie bezpieczniki sprawdzone. Czy jest taka możliwość że dając mój moduł świateł do innego auta (przyjął dane tamtego samochodu) i pozniej będzie wszystko tak jak w tamtym modelu ?? Jeżeli tak to by pasowało bo kolega nie miał ksenonów w swoim samochodzie i może dla tego mi migają po 10 sekundach od rozruchu silnika, na postoju ksenon i wszystkie światła działają należycie, co to za błędy ... proszę o pomoc.

Najważniejsze, po włączeniu zapłonu wszystko jest ok, po uruchomieniu silnika po 15 sekundach xenon miga ...

Opublikowano
Nie kodowales nic ncsem?

Kumpel kiedyś kodował mi drl czyli na żarówkach długich świateł zrobił na automacie światła do jazdy dziennej, czyli jak przychodził zmierzch a włącznik był w ustawienie automatyczne to włączał się ksenon, odwrotnie jak przychodził świt to włączały się te światła do jazdy dziennej. Teraz jestem w kropce bo okazało się że moduły świateł mam pozamieniane z kumplem, on ma mój a ja jego, on nie ma ksenonów na wyposażeniu, przez to ksenon u mnie miga i nie chce się włączyć. Teraz trzeba zamienić moduły z powrotem tylko nadal nie będę miał podświetlenia wszystkich przycisków i teraz pytanie - czy ktoś by mi to umiał zakodować żeby miało wszystko ręce i nogi ?? Nawet na już.