Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam samochód kupiłem 2 tyg temu w ten weekend podjechałem na myjnie czekałem na swoją kolejke .Próbuje odpalić i auto nie pali.Poprzedni własciciel twierdził ze nie dawno wymieniał akumulator i faktycznie akumulator wyglada na nowy Centra 100ah.Dowiedziałem sie o adaptacji akumulatora i podejrzewam ze przez nie odpalił.Okazało sie ze w komputerze było ustawione na 80Ah,kolega który sie podpiął ustawił mi na 110ah bo na 100ah nie dało sie ustawić.Czy nowy akumulator mógł dostać po dupie jak był ustawiony na 80ah a jest 100ah.Po ustawieniu na 110ah auto stało 2 dni przyszłem i znowu nie chciał zapalić.Dopiero za 3 razem załapał.Podładować akumulator?jak najlepiej ładować aku bez wyciągania jego?Pod maską z przodu??Te ustawienia moga być na 110ah jak aku jest 100ah czy musze wymienić akumulator na nowy 90ah lub 110ah bo takie ustawienia sa do wyboru w kompie nie ma ustawień 100ah.Bardzo prosze was o pomoc.Bo przychodzenie do auta i myślenie czy odpali czy nie jest denerwujące :?