Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich,

Ostatnio na zagranicznych forumach zobaczyłem, że ludzie robią różne mody dotyczące świateł w Z4. Mi najbardziej podobają się tzw. angel eyes czyli ledowe kółka. W związku z tym mam klika pytań. Ale najpierw śpieszę z opisem mojej lampy:

Teraz mam założone fabryczne xenony. (tak jak na zdjęciu).

http://zapodaj.net/images/57befe72c14af.jpg

1 - to soczewka, która w ogóle nie świeci w środku jest żarówka od światła pozycyjnego (halogen 10W)

2 - to plastikowy ring, który ledwo żarzy się rozświetlany żarówką z 1.

3 - ro ring, który w ogóle nie świeci (kawałek plastiku)

4 - to soczewka od ksenonu ( w środku jest ksenon, który pełni role świateł mijania i drogowych)

Jak w INPIE ustawiam DRL ( wg. rożnych instrukcji) to owszem wszystko działa tylko, na żarówce nr 1 czyli pozycyjnej. Mogę ustawić sobie DRL np. na 30% jej mocy :D.

Chciałbym zrobić tak by wymienić 2,3 by w ich miejsce wstawić ledowe ringi a całość podpiąć pod wtyczkę od żarówki pozycyjnej czyli od 1. W związku z tym mam do was pytanka:

1. Czy ktoś może osobiście robiła takiego moda?

2. W takiej sytuacji stracę całkowicie żarówkę pozycyjną (która będzie zastąpiona przez 2 ledowe ringi jako DRL). Czy coś takiego przejdzie u diagnosty?

3. Najważniejsze czy ktoś z Was ma na sprzedaż taką lampę - najlepiej uszkodzoną i nie nadająca się na montaż. Chciałbym rozebrać ją w celach poglądowych żeby sprawdzić czy w ogóle jest sens za to się zabierać zanim rozkręcę pół auta...

Czekam na Wasze uwagi/opinie