Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam e36 m40b18 z 1992 roku, automat. Autko nie jest już pierwszej świeżości, nie posiada LPG. 3 tygodnie temu wróciłem z katowic, pojezdzilem po opolu i gdy przyszło do wyjazdu po przejechaniu 100 metrów auto zgasło. Pierwsze co to sprawdziłem iskre - nie było, pompa paliwa nie dostawała prądu. Wymienilem czujnik położenia walu i była poprawa tzn pojawiła się iskra, Przekaznik od pompy paliwa zwarl sie auto zaczęło coś tam próbować ale nie odpalilo (dopóki deptalem gaz to tak jakby chciało a nie moglo) Wymienilem więc kopulke i palec, wyczyscilem świece i o dziwo odpalilo. Weszło na 3,5 tysiąca obrotów i tak trzymało przez około 2 minuty nie reagujuac na pedał gazu aż zgaslo. Przy późniejszych próbach odpalenia znow jakby chciało a nie mogło. Paliwo dochodzi iskra jest, rozrzad nie przestawiony. O dziwo po kolejnym przeczyszczeniu świec i kolejnej próbie Odpalenia nie dotknalem gazu a świecę zostały zalane. Kończą mi się pomysły... Paliwo z filtra paliwa wychodzi, powrót też leci. POMOCY

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
moze wtryski leja i sie dlawi. wychodzi na to ze za bogata mieszanka skoro bez dodawania gazu zalewa Ci swiece. sonda lambda mogla tez juz sie zbuntowac. musisz popatrzec takie rzeczy.
Opublikowano

Brałem wtryski pod uwagę ale możliwe żeby padły wszystkie naraz?? Co do sondy to można ją jakoś garazowym sposobem sprawdzić?? Jest możliwość żeby przez regulator ciśnienia paliwa działy się takie cyrki?? Albo przez wytarty wałek??

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Troche dziwna sprawa. Mogla to byc rzeczywiscie sonda lambda bo go przelewa ale troche zastanawiajce jest to ze przy odpaleniu go przelewa. Gdyby byla to sonda to po przejechaniu jakiegos odcinka by go zalala. Byc moze leje Ci jeden lub dwa wtryski i to wystarczy by nie odpalal. Nie wiem czy Twoja 318 jest diagnozowalna juz kompem? Jesli tak najlatwiej jest go podpiac i sprawdzic bledy. Sprawdz jeszcze przepustnice czy nie ma syfui wyczysc ja.

Przyczyn moze byc wiele. Moglby to byc tez czujnik polozenia przepustnicy albo przeplywomierz.

Naprawde ciezko jest cokolwiek powiedziec na ten temat.

Opublikowano
tak jak poprzednik sie wypowiada moze to byc wina jakiegos czujnika, moze byc czujnik walu uszkodzony. a z odpieta przeplywka albo odpietym silniczkiem krokowym sprawdzales? podjedz do jakiegos dobrego warsztatu niech podlacza kompa moze cos wykaze