Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wymienilem 2 miesiace temu uszczelke pod pokrywe zaworow. Dzisiaj dolewajac plyn do spryskiwaczy zauważyłem ze pękł półksiężyc od uszczelki a drugiego delikatnie wybrzuszylo do zewnatrz...

widac ze w wielu miejscach pojawia sie olej... czyli co tak naprawde moze byc przyczyna? zapchana odma czy cos innego? wymienialem miesiac temu sam filtr oleju i jeszcze wtedy bylo wszystko ok bo dobrze sie przygladalem

tak to wyglada na ten moment

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c47e361272bd9432.html

Opublikowano
hmmm okolo 4 miesiecy temu miałem wymieniana uszczelke zaworów bo rozwalila sie tuleja poliretanowa miedzy glowica a pokrywa zaworow gdzie jest wkladana swieca i cewki. Mechanik po zdjeciu pokrywy zaworow powiedzial ze rozkrecil sie walek i uderzyl w tuleje powodując jej uszkodzenie. Możesz bliżej wytlumaczyć jak to się ma z tym półwałkiem?
Opublikowano
Mówiąc półwałek miałem na myśli ten twój "poółksiężyc" na uszczelce może po prostu została uszczelka źle zamontowana ?
Opublikowano
Według mnie była źle założona, oczywiście mogę się mylić bo wyrocznią nie jestem ale zmieniałem uszczelkę pod pokrywą w piątek i najwięcej problemu sprawiło mi poprawne ułożenie uszczelki (półwałka ) w zagłębieniu. Oczywiście już teraz mam patent jak to zrobić szybko i sprawnie. Poza tym półwałek lub głowicę powinno się posmarować lekko silikonem w ,miejscach załamania/ przejścia w zagłębienie. Oraz dokręcić uszczelkę odpowiednią siłą 10Nm, dowalą za mocno łapami i potem się dziwić, że cieknie.