Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Gdy samochód postoi około trzech dni to ciężko ruszyć.

Mianowice odpalam silnik wbijam jedynkę i chcę ruszyć i ciężko.. tak jakby hamulec ręczny był zaciągnięty..

Ruszę tylko gdy dodam więcej gazu, ale wtedy słychać z tylnej części samochodu tak jakby coś strzeliło, trzasneło i wtedy samochód normalnie już się sprawuję..

Dodam że po ruszeniu, gdy chcę wrzucić samochód na ręczny to w pierwszym momencie ręczny bardzo ciężko chodzi.. gdy chce dać już drugi raz to normalnie leciutko chodzi..

Dodam także, że gdy samochód jest dziennie jeżdżony to nic takiego się nie dzieje...

Wydaje mi się, że coś się może zapiekać ? szczęki ? bębny ?

e36/318i/1995r.

Na przyszłość proszę się zapoznać.

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano
sam sobie odpowiedziales. trzeba rozebrac hamulce z tylu, i sprawdzic czy sprezynki nie popekaly i czy czasem nie odbijaja i sie zapiekaja przez to ciezko ruszyc autem, czy zabezpieczenie nie wypadlo ( mialem taki przypadek ze klient mial przegnita ta czesc tarczy kotwicznej i zabezpieczenie wypadalo i blokowalo hamulec albo wogole go nie bylo) sprawdz tez linki czy prawidlowo dzialaja. jesli nie chcesz sam rozbierac to podstaw autko do warsztatu i powiedz jak sprawa wyglada.