Skocz do zawartości

318 Znikajacy prad, brak wycieraczek, spryskiwaczy, radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, opowiem od poczatku. W srode wymienialem zaroweczke od podswietlania nawiewu http://d.moto.gratka.pl/auto/8704/ogl/d8/ca/13263051878553_A_N.jpg ( w tym dla jasnosci) wszystko poskladalem, wycieraczki dzialaly radio rowniez, w czwartek rano chce odpalic auto a tu zonk, rozrusznik przywital sie odpowiadajac 'tyk tyk'... no to mysle sobie ze jak chwile gralem radiem (właczony wzmacniacz) i lampki sie swiecily w srodku to aku sie wyczerpal. podladowalem i wieczorem odpalilem i auto chodzilo. Na nastepny dzien w piatek, chce odpalic auto i znow to samo. Czylo cos bierze mi prad. Pojechalem innym autem i jak wrocilem auto bylo naladowane. Odpalilem i bylo ok. Z tym ze radio przestalo grac i nie dzialaja wycieraczki i spryskiwacze, bezpieczniki sprawdzone, radio sprawdzone.

na noc odlaczylem klemy od aku po odpieciu klem napiecie bylo 12.35 rano przed podlaczeniem klem bylo 11.98. i odpalilem bez problemu.

Co to moze byc? jakis modul ? albo jakis gryzon sie wkradl i przegryzl kable ? prosze o pomoc i z gory dzieki.

zaobserwowalem ze plus po kluczyku nie idzie ( tzn nie ma na tym kablu pradu) a wnioskuje to z tego ze to zasilanie do radia bo pamiec jest caly czas masa jest i jest kabel plusowy na ktorym po przekreceniu kluczyka nie ma pradu a na bezpieczniku jest, czy to ma cos wspolnego z wycieraczkami i spryskiwaczami? ktos moze podpowiedziec ktory to kabel pzy stacyjce albo cos

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
A moze padla Ci po prostu kostka w stacyjce? Przynajmniej ja bym tak obstawial bo wszystko co Ci przrstaje chodzic ma plus po stacyjce i idzie ze stacyjki jednym kablem. Chyba ze masz uszkodzony ten kabel sam w sobie, poza stacyjka. Nie jestem pewien tego co pisze, ale kojarzy mi sie ze jest on koloru czarno-fioletowego. Jak pomyliłem kokor to niech ktos mnie poprawi, ja nie grzebalem tam juz prawie dwa lata :)