Skocz do zawartości

Opony 225/25/19 na tył (nowe) jakie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem przed wyborem kupna nowych opon na tył, przód kupiłem nowe (GoodYear 225/35 R19 88Y Eagle F1 Asymmetric 2 XL FP) i jestem z nich zadowolony, ale może jednak na tył kupić coś innego? czy takie same ? może macie coś przetestowanego, co polecacie ? chodzi mi o bezpieczeństwo no i zeby dobrze się na nich jeździło i żeby ładnie się kleiły przy rozgrzaniu no i preferuje żeby miały ten rant chroniący felgę,

zastanawiam się mocno nad 225/35 R19 88Y DUNLOP SP SPORT MAXX RT XL MFS, albo CONTINENTAL SPORTCONTACT 5P FR RO2 XL co wy na to ? czy marka w kwesti opon ma znaczenie ? co wybrać? przejżałem różne testy i dalej niewiem...

Pozdrawiam

Opublikowano
Kierunkowy sport maxxx

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
  • Autor
dlaczego tak sądzisz że dunlopy ? też jestem do nich przekonany jakoś, ale chcialbym mieć też jakieś sensowane wytłumaczenie "dlaczego" . ?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jezdze co prawda na 16' 225 Dunlop ale bardzo dobrze sie sprawuja jak i na mokrym i suchym. Do tego bardzo ciche. Doslownie kleja sie do asfaltu a zakrety zbieraja bez problemu. Jedyna ich wada to zcieralnosc, przynajmniej wzgledem testow.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
  • Autor

w gre jeszcze wchodzą 225/35R19 PIRELLI P ZERO (88Y) (Z) Y , na wszystkie mam dobre ceny, mozna powiedziec hurtowe, tylko teraz wybór ;o głowa boli !

troche testów przeczytałem, i jedne są dobre , drugie lepsze .. sam niewiem, każdy test mówi co innego...

1.DUNLOP SP SPORT MAXX RT XL MFS

2.CONTINENTAL SPORTCONTACT 5P FR RO2 XL

3.GoodYear Eagle F1 Asymmetric 2 XL FP

4.PIRELLI P ZERO (88Y) (Z) Y jeden minus, nie mają chyba rantu ochranijącego felgę ?

wszystkie w rozmiarze 225/35/19, pomocy! , sam jestem już niezdecydowany... ale pod uwage bardziej idą dunlopy albo continentale...

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Conti sa troche glosniejsze. Testy masz to wybor nalezy do Ciebie :mrgreen:

ogolnie wszystkie co wypisales to dobry wybor.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Sport maxx idzie po wodzie jak wściekły nieważne czy nowy czy już na dokończeniu

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
  • Autor

Już po ptokach, niema gdybania, zamówiłem dunlop sport maxx rt xl, zobaczymy co to bedzie i czy bede zadowolony, ale mysle ze tak! Pozdrawiam

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Bedziesz zadowolony :cool2:

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!