Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i od razu muszę przeprosić jeśli temat już był (szukałem i nie znalazłem, przynajmniej nie w dziale E90). Więc proszę o wyrozumiałość ;-) A więc...kupiłem nie tak dawno E90 330D 2006r i ktoś chyba spartolił robotę z jedną listwą a mianowicie z która jest pod szybą na tylnych lewych drzwiach.Po prostu odpadła mi gdy zahaczyłem o nią przy myciu i od razu zauważyłem że jakiś partacz nawalił tam jakiegoś kleju (chyba że oryginalnie jest tam klej w co wątpię) I teraz moje pytanie jak ja wsadzić z powrotem? Listwę oczyściłem z kleju uszczelkę też ale za cholerę nie umiem jej tam zamontować, ta guma troszku twarda próbowałem wsuwać ale też poległem, może ma ktoś jakiś sposób? Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi.

Pozdrawiam ślicznie i jeszcze raz proszę o wyrozumiałość.

Opublikowano

Oryginalnie nie ma tam kleju. Listwa jest wsuwana ale trzeba to robić bez pośpiechu i najlepiej w dwie osoby bo nie łatwo ją spowrotem zamontować, za to łatwo uszkodzić ten rowek w którym siedzi listwa.

Spróbuj tak. Oczyść dobrze listwe i uszczelkę, próbuj wcisnąć na końcu drzwi początek listwy i powoli wsuwaj ku przodowi, a druga osoba niech dwiema rękami dociska listwę kawałek po kawałku. Ty przy wsuwaniu uważaj żeby nie pokrzywić listwy bo jest to tez łatwo zrobić. Ogólnie delikatna robota ale do zrobienia.

Powodzenia

Opublikowano
Dzięki śliczne za odp ;-) będę próbował (najchętniej to bym wszystkie wymienił na czarne) ale skoro z tym tyle zachodu to odpuszczę sobie. Gdyby ta listwa na końcu nie miała zagięć to by było dużo łatwiej. Co do tego wyginania to już troszku mi się powyginała ale nie na tyle że wygląda jakby psu z gardła wyjął. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.