Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam przedliftową E39, zabieram się za wymianę podnośnika tylnej lewej szyby. Podnośnik za wymianę jest z wersji poliftowej, czyli (z tego co się dowiedziałem) to muszę tam też zastosować podkładkę, aby trzymał się prawidłowo. Pytanie, czym jest owa "podkładka"? Jakie materiały zgromadzić do tej operacji?

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Żadnych materiałów nie musisz gromadzić.Dolne mocowanie prowadnicy w wersji przedliftowej jest na jedną śrubę,a po lifcie jest na dwie.Cały problem polega na zamocowaniu tego elementu do drzwi.Ja do tej operacji użyłem szlifierki trzpieniowej z okrągłą końcówką i blachę w drzwiach podszlifowałem z dwóch stron,aby śruby pasowały i po robocie.Nie zapomnij też przełóżyć pinów we wtyczce silnika.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
W jakim celu przekładać piny? Zaznaczam, że jeśli chodzi o kwestie samodzielnego wykonania kwestii technicznych to proszę mówić do mnie, jak do idioty.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W jakim celu przekładać piny?

W podnośnikach poliftowych jest odwrotne sterowanie.