Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Z góry przepraszam za zawracanie głowy ale jako świeża użytkowniczka BMW 5 e60 r.2009 odkryłam kilka braków w aucie.

1. nie mam nawigacji - a odtwarzacz nie czyta DVD tylko CD. Czy da się to jakoś wgrać bez wizyty ( i opłat) w salonie?

2. nie ma czujników parkowania - na allegro są jakieś ale chyba cena 160zł to za czujniki a co zrobić żeby też wyświetlało mi wszystko na ekranie?

wszyscy żerują kase na tym że nie mam pojęcia o autach i w zasadzie wiem tylko jaki mam kolor ( żart). A te dwie rzeczy chciałabym ominąć w serwisie i zrobić sama ( czyt. poprosić sąsiada/kolegę z pracy)

Gdyby ktoś mógł odpisać mi - może nawet lepiej na PRIV niż zaśmiecać forum to będę wdzięczna.

Opublikowano

navi odpalane z plyty dvd sa wzgldnie tanie bo to badziew ... za navi wersji z hdd trzeba niestety stosunkowo duzo zaplacic (nie zart: okolo 5 kola all z montazem moze wyjsc/mowimy o sprzecie uzywanym moze wyciaganym nocy!).

Wersja "na dvd" jak poruszasz sie po pl pewnie spelni swoje zadanie natomiast dla jezdzacych poza granice pl to szmelc g... warty bo jakis %%^&& wymyslij, ze np pepiki sa na innej plycie dvd niz pl wiec musialabys zmieniac plyty przekraczajac granice..+ np dvd "na pepiki" nie ma drogi z Klodzka do Boboszowa (kazda dvd ma podstawowe drogi calej Europy) wiec "wg bmw" droga do Wiednia z Wro wiedzie przez Slask (to nie zart!)... Stara wersja navi (w sensie map na plytach) do chyba 2010??? byla na 1 plycie DVD (wiec super... by bylo) ale nie ma na niej wielu nowych drog np nowa A8.

Sa radia kombajny wstawiane zamiast seryjnego wyswietlacza z touchscreenem oparte o androida czy wince (znaczy sie mozesz odpalic na tym NORMALNA nawigacje) ale w rekach tego nie mialem/jakosc?/ (zreszta jest wiele modeli najczesniej obco-chinsko brzmiacych producentow - ciezko to wrzucac do jednego wora*))

Przemek

*) sa takie co bazuja na ori wyswietlaczu na ktory naklejasz "touchscreenowa" nakladke a sa takie ze wykreca sie ori screen i wkeca chinolowy

400ps/830Nm ( a było tylko 235 :D)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=299251

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.