Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na wstępie zaznaczę, że nie wiem czy to odpowiedni dział. W razie potrzeby proszę o przeniesienie do odpowiedniego.

W kluczyku mojej e46 pilot otwiera zamki i szyby. Po włożeniu do stacyjki kontrolki się zapalają, przekręcam na zapłon, próbuję odpalić i brak reakcji rozrusznika - nawet nie kręci. Byłem dzisiaj u speca od kluczyków i powiedział, że trzeba wymienić cewkę w transponderze kluczyka. Zażyczył sobie 150zł. Czy to odpowiednia cena? Nie znam się kompletnie na tym, a nie chciałbym się naciąć niepotrzebnie, dlatego proszę o opinię.

BMW e46 318td 2003r

Opublikowano

W Twoim kluczyku trapezowym jeśli jest oryginalny transponder i cewka to dwa oddzielne elementy.

W chińczyku i ori kluczu bez pilota transponder pestka ma w sobie cewkę.

Jeśli będzie wymieniał Ci transponder 10030A na ori płytce plus programowanie to cena przeciętna.

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź. Pytałem ASO, to według nich transponder jest częścią niewymienna i trzeba nowy kluczyk