Skocz do zawartości

Uszczelka kolektora wydechowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witka! Wyssalo mi uszczelke spod kolektora i syczy niemilosiernie.. Po swietach jade wymienic. Postawilem nowy post bo chialem sie dowiedziec czy nie bedzie miala mniejszego "powera" przez to, znajomy mi powiedzial, ze moze sie slabiej bujac i mniejsza kompresje moze miec?! czy to prawda?
BrillaNtrot- MałY DiabeŁ ::--::
Opublikowano

A propo wydmuchanej uszczelki pod koloktorem wylotowym - słyszałem ze uszczelki wydmuchuja sie zazwyczaj zawsze po ściaganiu głowicy.

Z tego co wiem nie psują sie ale gdy juz sie raz sciągnie głowicę uszczelki pod kolektorem wylotowym kubią lecieć - nie dopytywałem sie co i jak i z czym to jest związane ale kiedyś u fachowców BMW tak słyszałem.

Ktoś coś słyszał na ten temat??

Mastach a tobie radził bybm sprawdzić gumy przepływomierza i wszystkie inna łączace sięz kolektorem czy nie płękły - tez jest taki efekt syczenia - znajomek miał tak w e36 1,6 z tą róznica ze jemu juz nie chciało jechać ;)

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
Bylem u mechaniora i sprawdzil z kanalu. To jest na 100% uszczelka wylotowa..nawet na karoserii, jak otworzysz mache widac czarny, osmalony slad. Tylko chialem sie upewnic czy bedzie to mialo wplyw na spadek mocy? Musze to wymienic bo juz mam dosc tego dzwieku i jest co raz glosniej bo sie do konca wypala ta uszczelka.
BrillaNtrot- MałY DiabeŁ ::--::