Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam bardzo podrapany uchwyt (rączkę) drzwi kierowcy. Chodzi tylko o ten plastik. Myślę że jest on podobnie jak w e46 powleczony taką jakby gumą i łatwo to usunąć ciepłą wodą (tak robiłem plastiki w e46 i było całkiem ładnie). Pytanie tylko czy da rade wyjąć sam ten plastik. Rozkręciłem dziś boczek ale to jakby jest cała jedna część. Czy ktoś to robił>?

http://s15.postimg.org/45xr1w2mf/IMG_20140514_112121.jpg

http://s1.postimg.org/olp3qlluz/IMG_20140514_112145.jpg

Opublikowano
W E90 można wymienić podłokietnik drzwi jako całość, nie da się dokupić tylko tego elementu. Po zdjęciu tej gumy będzie to słabo wyglądać ze względu chociażby na różnicę kolorów między tym elementem a panelem sterowania szyb.
Opublikowano
cały podłokietnik drzwi to juz pewnie duzy koszt. drobna roznica koloru zawsze lepiej bedzie wygladala niz takie obdrapane jak mam teraz..
Opublikowano
Tez planuje coś z tym zrobić, zawsze można polakierować zarówno ten uchwyt jak i panel z guzikami na przyciski sterowania szybami, czy to da się wogóle wyciągnąć z auta ?
Opublikowano
właśnie próbowałem to rozebrać to maly panel w przyciskami wychodzi lekko ale ten porysowany uchwyt juz nie. balem sie ze urwe dlatego pytam na forum. da rade wyjac sam ten plastik? wie ktos?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Mam dokładnie ten sam problem. Również z drzwiami pasazerow jezeli chodzi o uchwyty wie ktos jak je odkrecic od tapicerki? Zewnetrznr czesci sa na zatrzaski ale wewnetrzne sa na jakiś dziwnych srubach i to nie sa torxy
  • 1 rok później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Ja pomalowałem ale tylko zewnętrzne części klamek. Od strony kierowcy też pomalowałem po wcześniejszym oklejeniu całego boczku. Kupiłem w mieszalni lakierów podkład w kolorze i trzyma bardzo dobrze lepiej niż oryginał :)