Skocz do zawartości

E39 530d A - Kodowanie modułów NCS-em

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zmieniałem ustawienia w różnych sterownikach/modułach gm3, gt, ihka, ike, lcm IV, rad. Zaraz po zakupie auta, wyświetlał się komunikat o otwartej klapie bagażnika, po niemiecku, a nie było info o otwartych drzwiach, choć oświetlenie wnętrza zapala się gdy drzwi otwarte i gaśnie gdy drzwi zamknięte. Pozmieniałem parę ustawień w wymienionych modułach oraz wgrałem spolszczenie nawigacji do wersji V32 PL Navi MK4.

W module gm3 mam wpisane:

HECKKLAPPE_ENTSICHERN

aktiv

W module lcm IV mam wpisane:

KOFFERRAUM_OFFEN

melden

TUER_OFFEN

melden

TANKDECKL_OFFEN

melden

Brak info na wyświetlaczu o otwartej klapie bag., drzwiach i klapce od wlewu paliwa.

Wgrywałem przy pomocy NCS-Expert pustego Fsw_psw.man przez Code Car i w poszczególnych modułach (Ecu), a później ponownie wykonywałem kodowanie poszczególnych modułów, zmienionymi przeze mnie plikami. Mam zegary z dwoma przyciskami. A info na zegarach brak!!!

Pisz w dziale "diagnoza...."MOD

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Hej koledzy, nikt mi nic nie podpowie.

Dodam, że włączyłem światła dzienne, aktywowałem mrugnięcie kierunkiem przy zamykaniu, włączyłem funkcję panik_modus i parę innych, a info o otwartych drzwiach i bagażniku, na liczniku się nie wyświetla, choć informacja o włączonych światłach - tak, o przepalonej żarówce - tak.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.