Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zakupiłem BMW E46 316i 1.9 przedliftową z 2001 roku (luty), zamierzam się przerzucić na gaz i oto pytanie, jaką instalację kupić? Mechanik poradził mi żeby popytać i kupić samemu instalację a tylko na montaż dać do mechaniora. Ja kompletnie nie znam się na "gazie" dlatego pytanie do doświadczonych w tym temacie. Silnik ma 230tyś i jest 8-mio zaworowy. Prosiłbym o podanie konkretnych (wszystkich) podzespołów do kupna i ewentualnie przykładowych aukcji na których mogę kupić. Jestem kompletnym laikiem, więc proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam.

Opublikowano
A my pewnie experci gazowi, że znamy dokładnie każdą część jakę trzeba kupić. Wszystko kwestią tego ile jeździsz i ile możesz zaoszczędzić. Ale jak robisz do 10k km to nie wiem czy jest sens. I ogólnie Gaz to zawsze jakaś ingerencja i zawsze dodatkowe problemy. IMHO Jak już zakładać gaz to od razu ze wszystkim u mechanika, on sobie dobierze co i jak trzeba, ma części które ma obcykane i jest za nie odpowiedzialny. Jak mu przywieziesz czapkę z częściami to może powiedzieć, że nie swoich nie zakłada, że nie da gwarancji na to itp itd. Nawet jak założy i coś będzie nie tak to potem powie, że części wadliwe itd itp. Jak u niego kupisz to ma wymienić i już, a tak będziesz się bujał po handlarzach na allegro i czekał. No chyba, że masz znajomego i wsio weźmie mimo wszystko na siebie. A co do instalacji to na pewno są o tym właściwe tematy z których się wiele dowiesz.
Opublikowano
Powiem Ci ze do silnikow BMW zalozyc instalacje gazowa to nie jest prosta rzecz radze Ci jechac do porzadnego gazownika i niech on sam dobierze czesci, bo ma to tu znaczenie zeby wszystko ze soba wspolgralo, a nie po kosztach najtansze podzespoly i neich Ci zakladaja...