Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jezdzilem na nankangach 2 lata polecam

ps. mam w e 60 245/40/18 ale zastanawim sie czy wejdzie mi 45 jezdzi ktos w e61 przedlift na 245/45/18?

profil 45 przy tym rozmiarze opon powiekszy ich średnicę o 2,5 cm tak że może to nie ciekwaie wyglądać + mogą się pogorszyć właściwości jezdne (pływanie w zakrętach).

• 5 tygodni później...
Opublikowano
jezdzilem na nankangach 2 lata polecam

ps. mam w e 60 245/40/18 ale zastanawim sie czy wejdzie mi 45 jezdzi ktos w e61 przedlift na 245/45/18?

profil 45 przy tym rozmiarze opon powiekszy ich średnicę o 2,5 cm tak że może to nie ciekwaie wyglądać + mogą się pogorszyć właściwości jezdne (pływanie w zakrętach).

wiem ale planuje obnizyc przod eibachem -50 i tyl nivo troche zastanawiam sie tez czy nie dac jakis dystans aby ladnie wygladaly?

Opublikowano

Witam, spróbuję się podpiąć pod bliźniaczy temat.

Również poszukuję opon letnich do e60 520d a więc 225/50r17

Wybór ograniczyłem do Cinturato 7 i Dunlop SP SportMaxx RT.

Ewentualnie w grę wchodzą Nokian Z Line i Vredestein Ultrac Cento.

Naczytałem się forum ale rozstrzygającej odpowiedzi nie znalazłem.

Wydaje mi się z poprzednich postów, że kolega speed1211 będzie w stanie udzielić rady.

Nie mam szczególnych preferencji jeżeli chodzi o charakterystykę opony, więc bez nacisku na konkretny parametr.

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Specem od opon nie jestem ale od zeszlego roku intensywnie zajmowalem sie wszystkimi testami ktore mi w rece wpadly :D ogolnie wszystkie marki premium sa do polecenia.

Tu wkleilem test opon, moge jeszcze wkleic szczegulowe dane o nich.

viewtopic.php?f=87&t=239377&hilit=test+opon&start=15

Co prawda Dunlop jest na koncu ale to tylko przez ich zcieralnosc. Ja zdecydowalem sie na Dunlopy i moge je goraco polecic. Auto doslownie klei sie do asfaltu, na mokrym zadnych problemow nawet przy mocniejszym przyspieszeniu i cisza(oczywiscie zalezy od asfaltu bo w angli szumialy :/) a jesli chciec wiezyc testom o zcieralnosci to starcza mi na pare lat i to mi nie przeszkadza bo ich pewnie nawet nie zetre i wyladuja w koszu :)

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam panów. Powoli szykuje się do zimy, na oku mam oponki Dunlopa 195/65/r15 SP WINTER RESPONSE 2. Sytuacja jest bowiem specyficzna, gdyż mieszkam na sporym wzniesieniu, moja ulica do głównej to jakieś 600m, ciągle z górki, w tym dwie strome górki - ciasne w wąwozie, dochodzi jeszcze kilka zakrętów. Zależy mi żeby w zimie pod tą górkę wyjechać, czy zrobię to na tych dunlopach, czy może lepiej spiszą się inne:

Pirelli 195/65 R15 SNOWCONTROL SERIE III

Goodyear 195/65 R15 ULTRA GRIP 9

Continental 195/65 R15 CONTIWINTERCONTACT TS850

Michelin 195/65 R15 ALPIN 5

wszystkie oponki indeks 91/T

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mysle ze wszystkie te oponki dadza sobie rade bo roznice na sniegu maja pewnie min. a wyrozniaja sie na przyczepnosci i hamowaniu przy suchej i mokrej nawiezchni. Czego Ty potrzebujesz to wystarczajacy profil bo to w sniegu jest najwazniesze a przy nowych oponach jest go wystarczajaco :mrgreen:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!