Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkim,

dzisiaj przy wymianie lamp tylnych (wczesniej byly pomaranczowe klosze, teraz białe) padła cała elektryka.

Napoczątku gdy wymieniłem zobaczyłem czy działaja więc aby na pozycji ON sprawdzalem wszystko, ale problem zaczał się gdy chciałem odpalić auto. Usłyszałem aby takie stukanie zamiast krecenia, potem sprobowalem ponownie po czym padła elektryka w desce rozdzielczej (nic sie nie wyswietla na niej) nie dzialaja swiatla kierunki etc, jedynie co dziala to oswietlenie wnetrza + tam wycieraczki. Bezpieczniki sprawdzałem i kazdy jest ok.. Ma ktoś jakieś rade co mogło się stać? (oczywiscie odlaczylem odrazu lampu po 2 probie odpalenia samochodu ale problem pozostał) A po jakims czasie gdy sprawdzalem bezpieczniki jedyna zmiana zauwazylem ze slabo podswietla sie na desce rozdzielczej znak ABS, reszta kontrolek nie dziala, a po przekreceniu kluczyka zeby odpalic silniu slychac aby lekkie stuki

Moje auto to bmw e46 318i 2000r

Opublikowano
Auto odpala? Nic o tym nie napisałeś. Sprawdź też akumulator, ten objaw stukania to zazwyczaj rozładowany akumulator, albo po prostu trup.
Opublikowano
Pisał, żen nie kręci tylko stuka więc na pewno nie odpala, Stukający rozrusznik to efekt rozładowanego akumulatora. Albo miałeś jakiś słaby bardzo, a może jakieś zwarcie zrobiłeś ale chyba tak szybko by się nie rozładował. Naładuj aku i zobacz co się będzie działo, sprawdź lampy czy nie ma na nich jakichś zwarć.
Opublikowano
sprawdzilem i jakims cudem podczas zwarcia padl akumulator do 0.. naladowalem go posprawdzalem ponownie wszystkie swiatla stylu poczyscilem styki i jest juz wszystko ok ;)