Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich , mam poważny problem ze skrzynią biegów w 525d touring 2001.

zaczeło się od problemu z 5 i 3 ponoć to standard dla e39 , do tego problemu jest dużo instrukcji ,kupiłem piny ,sprężyny i wymieniłem ,wielu pisze żeby odrazu wymienić pin biegu wstecznego ,dobra koszt niski to wymieniłem.

a teraz najlepsze, 3i 5 są super jak z fabryki ale wsteczny działa jak w kamazie lub ursusie totalan porażka :mad2:

1 i 2 całkowity brak.

mechanik sugeruje że nowa sprężyna wstecznego zabiła luz lewostronny na lewarku potrzebny dla 1 i 2

sprzęgło i dwumas ok, auto ma 280 tkm potwierdzone w aso , bmw manual a tu taka k..... wtopa-pomocy !

macie jakieś pomysły ?

Opublikowano

Problem rozwiązany ,przyczyna tkwiła w złym ułożeniu swożnia biegu wstecznego, prawidłowo powinien być skierowany nosem/ ukosem do dołu ,wina mechanika bo twierdził że lepiej ułożyć w bok , w kierunku jazdy, dodatkowo do wstecznego biegu wróciła stara sprężyna .

:cool2: Efekt po naprawie -super jak z fabryki-polecam. jak macie jakieś pytania to prosze na priv.