Skocz do zawartości

BMW E60 E61 Usterka szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Panowie jak w temacie.... Szyba kierowcy po otworzeniu nie chce się zamknąć, słychać jedynie przekaźnik który po kilkunastu próbach zamknięcia milknie. Dopiero odczekanie kilku minut przywraca odgłosy przekaźnika jednak szyba ani drgnie. Nie pomaga próba komfortowego zamknięcia kluczykiem oraz reset szyby- czyli przytrzymanie przełącznika w pozycji otwierania przez kilkanaście sekund. Co ciekawe przednia szyba pasażera nie reaguje na swój przełącznik, a działa prawidłowo z panelu kierowcy.

Ktoś przerabiał podobny problem? Mogę liczyć na rady?

Opublikowano
Cześć! Mam podobny problem. W mojej e 61 wczoraj pojawiła się żółta kontrolka szyby. "Power window anti trap function failure". Tylko szyba od strony kierowcy po naciśnięciu guziczka zamykania szyby na panelu nie idzie sama w górę. Trzeba przytrzymać, żeby całkiem się zamknęła. Szyba pasażera oraz szyby tylne idą same do góry, po krótkim naciśnięciu przycisku zamykania szyb, natomiast szyba kierowcy nie. Dodam, że o zamykaniu z pilota mogę zapomnieć, gdyż zarówno centralny, jak i domykanie szyb z pilota nie działa.. O co może chodzić?