Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie od jakiegoś czasy moje BMW osłabł i jeszcze dodam że chory to E39 520 150km chyba to jest M52TU. Auto ciągnie ruchem jednostajnie przyspieszonym bez emocji. Brak jakiś zmian w obrotach 3-3,5 tys troszkę lepiej możne po 3,5 ale to troszkę. Na kompie jest tylko błąd p1622 to jest jakiś błąd termostatu. Jeden mechanik mi mówi że na pewno się łańcuch wyciągną kolejny ze to vanons jeszcze inny ze katalizator lub przepływka. Na kompie wykluczyłem vanons bo działa prawidłowo. Co do łańcucha to nie bardzo chce mi się wierzyć bo auto ma przejechane 230tys i tyle ma na 100% znam historie tego auta. Korci mnie kupić nową przepływkę ale tu pytanie czy wydawać 800-1000zł na coś w miarę dobrej firmy czy kupić za ułamek tej kwoty QAP. Co do KATA do przeczytałem te posty i już sam nie wiem czy wywalać i wstawić strumienicę czy zostawić a może jak sprawdzić czy są zapchane ? Czy jak wytnę to w kilku postach piszecie ze będzie problem z sądami i z hałasem co do tego 2 to jestem w stanie przeżyć ale nie chce walczyć z sadami. Pomocy jeśli ktoś coś już takiego przerabiał.

viewtopic.php?f=72&t=117890

Opublikowano
Wydech możesz sprawdzić cały bo jak ci sie zapchał to moc ci zniknie. Co do przepływki jak chcesz sprawdzić czy jest sprawna to odepnij ją i przejedź się. Jak z odpiętą przepływką będzie lepiej to kup nową. Ja w m52 mam przepływkę siemens i taką miałem na pierwszy montaż koszt około 700 zł. Sądzę że bez podpięcia pod kompa i sprawdzeniu parametrów podczas jazdy możesz wymienić pół samochodu. Bardzo możlwę że coś już kończy żywot, ale błędu jesszcze nie wywala tylko parametry pracy daje złe.
Opublikowano
Po odpięciu przepływki i przejechaniu się to nie widzę żadnej różnicy czy wtyczka podpięta i odpięta. Tylko w momencie odpinania wtyczki jest delikatny skok obrotów delikatne zafalowanie na wolnych obrotach. na kompie przepływka na wolnych ma 9,79kg/h.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.