Skocz do zawartości

E36 Compact - słaby nawiew z filtrem, a bez filtra jest OK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was

Mam następujący problem - słabo wieje z nawiewów jeżeli jest włożony filtr kabinowy. Filtr to Filtron K1072 do wersji z klimą Dwa filtry, montowane na podszybiu, filtry z węglem. Jak tylko wyciągnę ten filtr, to nawiew wieje super. A filtr jest nowiutki, zmieniałem kilka dni temu. Także wentylator, dmuchawa i kanały są w porządku. Na pewno nie jest uszkodzony jeż itp. Na każdym poziomie siły nadmuchu widać różnice i bez tego filtra jest tak jak być powinno w E36.

E36 Compact z klimą. Klima odgrzybiona, napełniona kilka dni temu. Stało się tak właśnie po wymianie filtra... P

Z tego widać, że przyczyną jest filtr. Jednak dlaczego? Miał ktoś kiedyś problem z filtrem Filtrona?

Może rekomendujecie jakiś konkretny?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja uzywam z firmy Valeo, cena dobra i dziala jak powinien a wyglada tak samo jak Boscha czy MANN.

Co do tego co ty masz moze jakas podrobe trafiles? Niestety nie mam porownania co do tej firmy.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

zwyklego/ nie weglowego bym nie zamawial. Weglowe wyciagaja duzo wiecej smieci/pylkow z powietrza i mimo ze nie jestes np. alergikiem to warto taki miec zamontowany. Jakosc powietrza w samochodzie jest duzo lepsza.

Wyprobuj inna firme ale szukaj po orginalnym numerze, moze tamten nie byl edytowany do Twojego samochodu i jest zbyt bardzo "zcisniety" bo czy weglowy czy nie przeplyw powietrza powinien byc taki sam.

Ps. Przejzalem troche internet i z tego co zauwazylem nie ma filtrow weglowych dedykowanych do Twojego samochodu (katalog firmy Vale jest jeden jedyny o nr. 698469) wiedz jednak na to wyglada ze to filter jest winny.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!