Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam dylemat co wybrać a głowa Mi paruje od wybierania :mad2:

Od razu zaznaczam szukałem takiego tematu lecz nic nie ma.

Zastanawiam się mniej więcej nad taką opcją, ślinikiem, rocznikiem, wyposażeniem:

http://www.gebruikteauto.nl/details.php?aid=757839# - - - e60 sedan 3.0d 218ps 2003-2004rok.

a takim x5:

http://www.nederlandmobiel.nl/tweedehands-auto/bmw/x5-30d-executive/3839547 e53 3.0d 184ps 2002-2004

Czy ten silnik nie będzie za słaby na auto 2 000kg?

Na sam samochód mam max 8tyś. euro (32tyś. zł)

Wysłałem te modele bo oby dwa mam możliwość obejrzenia i kupna ale są tylko przykładem co chcę mieć, najchętniej brał bym dwa ale na to Mnie nie stać. :oops:

Wymagania: 3.0d, automat.

W ciągu roku robię 18tyś -28tyś km?(ciężko Mi powiedzieć od roku jestem biernym kierowcą) w tym 3-4 trasy POLSKA - HOLANDIA, a tak to 50/50 miasto/trasa. Do pracy mam 5km miastem. Lubię "depnąć" i czuć że idzie, cenię sobie komfort i wygląd.

Jak myślicie co było by lepsze i rozsądniejsze? Chciałbym aby ktoś się podzielił swoimi doświadczeniami co do tych dwóch aut może w końcu przekonam się na któryś.

Opublikowano (edytowane)

E53 w tych rocznikach kupić jakieś rozsądne graniczy z cudem kolego ..zresztą ta pokazana nie jest nawet w twoim budżecie a jeszcze koszty sprowadzenia i opłat dochodzą :wink: :wink:

Zdecydowanie druga opcja jeśli chodzi o model lepiej ci podejdzie ale to moje zdanie :mrgreen:

Edytowane przez sfinks311
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Zaznaczyłem na sam samochód tyle mam, czy z cudem nie wiem(w Holandii 300e na starcie stargować można, komisy dostają od Państwa datek za exportowanie starszego samochodu za granice). W NL każdy samochód ma prowadzoną kartotekę APK, NAP gdzie można sprawdzić przebieg i co było wymieniane co do godziny. Chyba że się mylę ale nie o tym mowa.
Opublikowano

A widziałem ten temat wnioskując z niego e53 z 3.0d pod maską i 184ps jest za słaba do tej buty. :cry: a znowu 218ps są droższe.

Zaznaczam że auto szukam w Holandii a tu auta nie są tak drogie jak na ALLEdrogo.pl

Opublikowano
Przedliftowe E53 są naprawdę ciężkie do kupienia w dobrym stanie kolego.Nie to ze odradzam ale nie są to tanie auta w utrzymaniu tym bardziej z tych roczników,w ktore celujesz ( cena )
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Sercem X5, glowa i jedna komora serca 5ka. Po co kupowac X5, ktore znienawidzisz, bo albo juz sie bedzie sypac, albo zacznie i nie bedzie kasy na naprawe...

Mialem ten dylemat pomiedzy e46 a e39. Kupilem duza ladniejsza i lepiej wyposazona 5ke, chociaz starsza. Jestem bardzo zadowolony z wyboru.

Opublikowano

Dla tego też pytam, chciałem się zorientować i poznać wasze zdanie. Dziś z ciekawości spojrzałem na ALLEGRO x5 do 36tyś. to trochę tego jest tak jak i e60. Z tego co czytam lepszym wyborem będzie e60.

Patrzyłem do 36tyś. (na Polskich tablicach), niestety w naszym kraju sprowadzenie samochodu z 3 litrowym motorem jest kradzieżą w biały dzień ;) i dlatego w NL szukam do 8tyś. OJRO. :cry2: