Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegow

Kupilem nowa turbinke niby ladnie , ale dzis wsiadam do autka a jest slabsza w porownianiu przed stanu przed awaria .

Niby jedzie ale zanim sie zbierze to ... Na 5 gora 120mk/h wiecej nie pojdzie :-(

Wiecie w czym problem ? Po podłączeniu pod komputer nie pokazuje błedów , lecz Panowie stwierdzili ze przelpywomierz do wymiany ....

Czy jest to wina przepywomierzu ? Czy moze problem tkwi w czyms innym

Prosze o pomoc !!!!! Nie wiem co robic !!!!

Opublikowano

Przejrzałeś przy okazji montażu zaworki, wężyki itd ?

Co do błędów, to wskazania przepływomierza ktoś musi poprawnie odczytać, niekoniecznie musi być błąd.

Dziwne, że po wymianie turbo gorzej jedzie niż na starej ...

Opublikowano

Hm ja sie za bardzo nie znam i mechanik mi to wszystko robil ... Nom a poprzednia turbina hm na drodze awaria ( cos pstryknęło za chwile moc straciła po chwilii biało za mna i po chwilii zasmierdziało plastikiem i spod maski dym mały leciał wiec sie zaraz zatrzymałem i go scholowałem )

tzn na 3 gora 3000 obrotow i 70max na 4 i 5 2000 i wiecej nie pojdzie hm na 5 max 120 i to wszystko :-( czytalem sie na temat przeplywomierza ale dzis robilem test tzn odlaczylem go i nie bylo roznicy czyli to nie przeplywomierz tak ? Czytalem tez o zaworze sterujacym , czujniku turbiny i czujniku cisnienia ... Ale nie znam za bardzo dlatego jesli ktos moglby mi cos doradzic to bede niezmiernie wdzieczny !!!!