Skocz do zawartości

E46 2002 320 badz 330 z navi ORG badź Nie ? Dokup.Osobno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym kupić BMW ale właśnie z wbudowaną nawigacja oryginalną

Mam 2 pytania.

1. Pierwsze pytanie dotyczy tego czy można kupić samochód bez oryginalnej nawigacji (np jest w miejscu nawigacji jakiś stary kaseciak) i dokupić ja osobno (oryginalną nawigację od BMW) a później zamontować i cieszyć się :) czy też nie?.

2. Czy też lepiej kupić nawigacje nie oryginalna ale przeznaczoną do tego modelu ? I czy bez problemu będą mógł ją zamontować, oraz czy np wskazania komputera na takiej nawigacj/ekranie będę mógł tak samo odczytać jak na oryginalnej ?

np: http://www.ebay.co.uk/itm/Car-DVD-Radio-Stereo-video-GPS-Sat-Navigation-Bluetooth-IPOD-For-BMW-E46-EW801A-/201071406059?pt=UK_Audio_TV_Electronics_In_Car_Entertainment_GPS_In_Car_Audio_Players_PP&hash=item2ed0ca2beb

Chodzi o to że jak przeglądam ogłoszenia to 1 n 10 ma nawigacje a do tej nawigacji opowiada innym moim oczekiwaniom a przede wszystkim Silnik/przebieg/Wygląd i stan .

Nie chciałbym kupować samochodu dla nawigacji bo to bez sensu. Ale znowu nie chce później montować czegoś osobno jak można mieć wszystko w 1.

Ale zależy mi na tym aby ona działała prawidłowo i żeby była możliwość odczytu z komputera parametrów/spalania/błędów itd.

z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

Ja będę dokładał do siebie Navi 16x9, dokupiłem kpl:

Ekran

Czytnik DVD

Moduł TV

Zmieniarkę na 6 płyt

Moduł radia

Bluetooth

Wiązkę elektryczną.

Do całości mam jeszcze kpl Harman Kardon 10 głośników + 2 subwoofery w bagażniku

Przekładam angola więc wiązkę też mam kontynentalną, ogólnie rzeźba spora będzie.

Opublikowano

Co do dokładania ori navi - masa, masa roboty rozbierasz praktycznie całe wnętrze (jeśli chcesz zrobić to porządnie) jest to z gatunku zadań "tych trudnych" a podczas montażu wychodzi na jaw wiele usterek kupionego sprzętu jak i braków różnych pierdołek. Cena takiej zabawy to min. 2500, podkreślam minimum.

Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest zakup dynavin do e46 na aledrogo można kupić za ok. 2600 jak się nie mylę.

Radyjko jest dedykowane więc wszystko pasuje p&p montaż nie jest trudny a oferuje o wiele większe możliwości niż ori navi.

Radio ma szynę canbus więc zarówno multifunkcja jak i wszystkie wskazania OBC będą działać.

BMW E39 520i - tomtom1994

SPRZEDAM CZĘŚCI E39 <--- klik

http://images.chomikuj.pl/button/tomtom1994.gif <<<----- Folder BMW - hasło BMW

Znajdziesz tam różne przydatne pliki dotyczące BMW, softy, mapy i instrukcje obsługi.

Opublikowano

Czyli nie warto ? Opcja z dokupieniem Dedykowanego jest najlepsza dodatkowo wskazania ODB sa na 100% ?

Jesli tak to super, ciesze sie, dzieki za pomoc.

Opublikowano

Źeźba konkretna z tymi anglikami, ale jak już całość się robi to idzie jak by to powiedzieć po drodze .. aniżeli rozbierać coś fabrycznego chyba że już było rozbierane :P

Właśnie wylicytowałęm/kupiłem samochód. Ciekwy jestem Czy dobrze wybrałem bo chyba nikt nigdy tak szybko nie kupił samochodu :O. Pojade zobacze i zapewne się pochwale. Jeśli faktycznie go kupie :P.

I właśnie dzieki twojej odp kupiłem sztuke bez navi ale ze wszystkim innym atutami. Dzięki jeszcze raz. Możesz mi tylko jeszcze napisać dokłądna nazwe tej dedykowanej navi ? ewentualnie jakiś link ? może na ebay.co.uk ... predzęj ... coś dostane i taniej ?

A i jeszcze jedno:

Na co mam zwrócić panowie uwage ogladając samochód ? wersja 325i. Co polecacie obowiązkowo!? przede wszystkim i jak sprawdzić ? Czy na 100% po nr VIN mogę odczytać takie rzeczy jak Historię wypadkową pojazdu itp ? W jaki sposób na stacji DIAGNOSTYCZNEJ polecic i co polecic sprawdzić mechanikowi/diagnoscie ? Bo tak naprawdę oni mają raczej umiarkowaną wiedzę na temat samochodów.

Dzęiki raz jeszcze bo napewno będę tu stałym forumowiczem. Mam tylko nadzieję że nie w kwestiach ciągłych usterek :(

Opublikowano

Tutaj masz link do oficjalnej strony producenta, z tego co widzę można z niej zamawiać ale stawiam że na ebayu dorwiesz ciut taniej :)

http://www.dynavinstore.com/dynavin-dvn-e46-d99.html

BMW E39 520i - tomtom1994

SPRZEDAM CZĘŚCI E39 <--- klik

http://images.chomikuj.pl/button/tomtom1994.gif <<<----- Folder BMW - hasło BMW

Znajdziesz tam różne przydatne pliki dotyczące BMW, softy, mapy i instrukcje obsługi.