Skocz do zawartości

Jak skasowac bledy w bmw 735???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiem, ze to moglo juz byc ale szukanie moglo by zajac kilka dni, wiec prosze o pomoc jak skasowac bledy w E32 88 r 3,5 l.

Poszukuje rowniez kosci pamieci albo fachowca, ktory ja naprawi, no i mam problem z zegarami, padl predkosciomierz :( Nie wiem czy to czujnik w moscie czy padly juz zegary. Narobilo sie troszke ale Lalunia jest juz stara i musze jej pomoc.

Z gory dziekuje za pomoc.

Opublikowano
Wiem, ze to moglo juz byc ale szukanie moglo by zajac kilka dni

Szukanie naprawdę nie trwa tak długo. Jeśli masz na myśli kasowanie kodów błędów DME, to zakładając, iż masz motronic'a 1.3 zaoszczędzę Ci zbędnych komedii z odłączaniem DME czy akumulatora. Skoro wiesz, że są błędy to musiałeś je wywołać za pomocą tak zwanego "stomp test" (zakładam, że nie podłączyłeś się przez interfejs bo nie pytałbyś się przecież jak skasować błędy). Na koniec wyświetlania kodów błędów np. 1215, 1222...itd. wyświetli się kod 1000 (wyświetlenie tego kodu jest warunkiem!) po którym naciskamy pedał gazu na co najmniej 10 sekund i błędy skasowane. Możesz to sprawdzić wyłączając i włączając zapłon i naciskając pedał gazu pięciokrotnie . Powinien się wyświetlić kod 1444 (brak błędów). Jeżeli błędy znowu się pojawią to czas wybrudzić rączki i pomechanikować trochę. Gdy usuniesz usterkę to nie musisz kasować błędów gdyż przy 4 cz 5 uruchomieniu motronic sam się zorientuje (sprytna bestia!), że jest OK :cool2: i usunie błąd z pamięci.

Poszukuje rowniez kosci pamieci

Nie bardzo wiem o jaką kość pamięci Ci chodzi :?

A w sprawie zegarów http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=23771&highlight=pr%EAdko%B6ciomierz

peace & love
Opublikowano

Nigdy nie kasowalem bledow w beci i nie wiem od jakies strony sie do tego zabrac. W tych sprawach jestem laikiem.

Jak cos to prosze piszcie jasniej.

Pozdrawiam