Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio chciałem sobie założyć dystanse na tył do swojej "buni" no ale ... właśnie seryjna zawiecha z tyłu no i wystarczyła jedna osoba na tylnej kanapie i już malutka nie równość i tarło ... no i właśnie... Pomyślałem nad wstawieniem już całego gwintowanego zawieszenia (przy montażu dystansów okazało się, że lewy tylny amor mi wylał wszystko) żeby usztywnić. Nie chodzi mi o to żeby zrobić "Szuraj wachaczem a nie dokładką jak byle pi*da" chciałbym ją lekko obniżyć no i usztywnić.

No i powiedzcie mi gwint spełni tą rolę ?

Zastanawiam się na FK --- > http://www.mapet-tuning.com/sklep/gwint ... 8d2ap314f3

Czy może lepiej jakąś inną firmę ? Myślę o tym przedziale cenowym.

Chciałbym zrobić już cały zawias gwintowany.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Kolego miałem gwint w swojej poprzedniej A6, co prawda tylko raz, ale wydaje mi się, że "chciałbym obniżyć tylko delikatnie" można włożyć między bajki. Co prawda jest regulacja wysokości, ale tylko w dół ;D Dokładnie chodzi o to, że zakres regulacji z tyłu jest dużo mniejszy niż z przodu, więc aby auto nie wyglądało jak pseudo monster truck trzeba dopasować wysokość przodu do tyłu, gdzie tył w najwyższej pozycji jest DUŻO niżej od serii. Takie są moje doświadczenia z gwintem, ale możliwe, że inne/innych producentów/do innych aut są inne, chociaż wątpię :) Druga sprawa, że jak już założysz gwint, to nie będziesz chciał obniżać tylko trochę :norty:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć,

W czwartek montuje do swojej e46 Gwint FK AK Street, także dam znać jak to wygląda i jak się jeździ w przyszłym tygodniu.