Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zrobiłem niedawno aktualizacje w iphonach, do najnowszego iosa. Po aktualizacji, okazuje się, że po sparowaniu iphonów z autem, nie wyświetla się książka telefoniczna. :evil:

Pytałem w serwisie co się stało, powiedzieli, że trzeba czekać na nową aktualizację bluetootha od BMW. Jakoś im nie wierzę, :roll: w audi problemu nie ma, wszystko działa po staremu.

Opublikowano
Nawet jezeli trzeba, to update bluetootha w BMW jest trywialne. Wiecej tutaj.

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
Coś ściemniają! Wielokrotnie aktualizowałem iOS (iPhone 4) i nigdy nie miałem żadnego problemu. Warto jednak sprawdzić, czy masz najnowsze dostępne oprogramowanie w aucie. Na forum jest wątek np. o odczycie SMS-ów przez Office i to zaczęło działać po zainstalowaniu wersji UPD01006.bin. Nowszego chyba nie ma.
Opublikowano
Coś ściemniają! Wielokrotnie aktualizowałem iOS (iPhone 4) i nigdy nie miałem żadnego problemu. Warto jednak sprawdzić, czy masz najnowsze dostępne oprogramowanie w aucie. Na forum jest wątek np. o odczycie SMS-ów przez Office i to zaczęło działać po zainstalowaniu wersji UPD01006.bin. Nowszego chyba nie ma.

Chyba jest nowszy. Ale niedostepny na WWW.

Oddalem niedawno swojego X3 na przeglad, jak zwykle wymienili software w samochodzie. A ostatnio wrzucilem 1006 na USB i przy probie update'u pokazuje sie, ze wersja firmware w samochodzie jest nowsza od tej na USB. Nie wiem jaka to wersja, ale tak jest napisane.

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
U mnie z iOS 7.1 wszystko działa :)
Opublikowano
A u mojej żony nie, ani jej Iphon ani mój nie wyświetla książki. Może mamy coś nie tak odhaczone w Iphonie. :?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Może to zależy od poziomu oprogramowania w aucie.
Opublikowano

Sprawdzałem na stronie BMW, pełne wsparcie dla iphona 5 dotyczy tylko wersji z ios 7.0 o wersji 7.1 na razie cisza. :mad2:

Ale jeśli u ciebie wszystko działa, to o co chodzi?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Kiedy miałeś aktualizowane oprogramowanie w F25?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ja mam z 01.2014.
Opublikowano
Za około miesiąc mam zaplanowany serwis, może uda mi się przekonać serwis do aktualizacji oprogramowania.
Opublikowano
Ja mam ten sam problem, aktualizowano mi soft całego auta i też nie działa ani internet itd Iphone 5S :( tak samo nie działa samsung s3 i s4 z najnowszym softem a zwykła nokia współpracuje i działa internet, książka itd więc raczej to wina wersji 7.1 w Iphone
BALCAMP.PL
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Sam używam iPhona 4 (bez S) i pomimo aktualizacji softu w telefonie do iOS 7.1.1 książka tel. działa OK. Ponieważ chcę przejść na iPhone 5, sprawdziłem iPhone 5S z iOS 7.1.1 i też książka działa OK. W aucie soft UPD01006.bin.