Skocz do zawartości

Zimmermann Sport + ATE CERAMIC - HUCZY! - mozna zamknac ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam ,

Jak w temacie zalozylem zestaw w sobote... huk przy predkosci 40-60 zanikajacy okolo 80. Huczy miarowo z obrotem kola, dotykam hamulec przestaje huczec , po odpuszczeniu huk sie nasila po jakims czasie troche milknie. Dzwiek podobny do uszkodzonego lozyska - ale lozyska sa wporzadku :!: . Wczesniej nie bylo takiego problemu . Pojawil sie po zmianie tarcz. Piasta przed zalozeniem byla jak lustro wyczyszczona, tloczki wszystko chodzi jak maslo . zacisk czyszony. Wrocielm do warsztatu rozebralismy zamienilismy tarcze miejscami huczy nadal...

Przejechalem na tym dopiero 60km w nadzei ze sie dotrze i klocek sie troche zetrze i ulozy. poki co nic sie nei zmienilo (w sumie maly dystans) unikam mocnego hamowania.

Pierwszy raz mam taki problem ,a wymienialem juz tarcze pare razy . Mechanik mowi ze tez pierwszy raz sie ztym spotyka. Zestaw niby sprawdzony i ogolnie dobre opinie. Ktos mial/slyszal cos takiego ? Jakies sugestie ?

Edytowane przez mmcv
Opublikowano

Mam identyczny zestaw u siebie teraz i od samego początku jest wszystko git.

A znowu widziałem przypadek ze komplet ate klocki plus tarcze ate ceramic hamuja jak tramwaj na zajezdni :)

Sprzedam bmw e36 http://tablica.pl/oferta/bmw-318i-e36-CID5-ID4w39t.html?action=show&id=66505631

...nawet gdy rodzinie twej łzy do oczu się cisną,przenigdy nie współpracuj z pi.......ą policja.....

Opublikowano
mozna zamknac , jest juz ok . pojezdzilem 200km , i nagle przestalo cokolwiek huczec. w miedzy czasie bylem u mechnika ale tam juz nie bylo co czyscic. Dzis na wszelki wyp jeszcze raz odpowietrzylismy hamulce, dzwiek znikl calkowicie... mam nadzieje ze sie nie pojawi :mrgreen: