Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
parę dni temu kupiłem bmw 525tds kombi martwi mnie wentylacja -nawiew pracuje dobrze tylko na 4 w innych połorzeniach włącza się po paru sekundach wyłącza i tak raz działa raz nie - czy to normalne ? klima na razie nie działa bo muszę ją nabić . :roll:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odnośnie klimy, to standardowa śpiewka sprzedających "wystarczy nabić"... Tylko jak ten czynnik chłodzący uciekł? No, za pewne są nieszczelności i życzę, żeby nie dotyczyły sprężarki.

Odnośnie regulacji nawiewu, to poszukaj dokładnych opisów na forum (nawet ze zdjęciami), ale podpowiem, że chodzi o regulator w postaci miecza (regulacja pynna) lub jeża w postaci rezystorów (regulacja skokowa 1-4). "4" działa zawsze, bo ten bieg łączony jest bezpośrednio, bez rezystora.

Kai
Opublikowano
nabiłem klimę - działa , ale zamknięty obieg się nie włącza i czasem po stronie pasażera leci gorące powietrze przy pokrętle skreconym na 18 ,po stronie kierowcy jest ok - co to może być ?