Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z moja E65 730d 2005 (po lifcie). Auto ma "sport pakiet" i Dynamic Drive 2. Samochód jest niespokojny na drodze, boi się podmuchów wiatru. Geometria była sprawdzana w różnych specjalistycznych warsztatach łącznie z ASO BMW jednakże problem nie został rozwiązany. Pada podejrzenie na system Dynamic Drive gdyż ostatnio kiedy pojawiła się kontrolka System Dynamic Drive Failure auto uspokoiło się, ale nie działały stabilizatory hydrauliczne. Czy znacie kogoś kto zna diagnostykę systemu Dynamic Drive? Pomocy!!

Opublikowano

Czesc.

Walczyłem troche z Dynamic Drive. Tylko nie rozumiem czemu w ASO ci nie pomogli skoro tam byłes?

Podłacz pod komputer i zobacz co to za błąd.U mnie był padnięty czujnik tylniej osi -wymieniłem na używany ale po 3 miesiącach to samo i niedało się zkalibrowac DD

Zrobiłem update softu w DD i kalibracja sie odrazu zrobiła sama na koniec procedury upadatu softu i od czego czasu jest oki.

Opublikowano

Jest jeszcze coś takiego jak test DD , widziałem to na yt i mój mechanik od bmw potwierdził że test się robi i sprawdza czy DD działa.

W Aso pewnie tego nie powiedzieli bo po co ?

Nowy DD kosztuje 5 tysi .

Z alternatorem jest wszystko ok ? Mi błąd DD wyskakiwał przez wadliwy alternator

Opublikowano
O! W końcu jakiś odzew i kierunki dalszych poszukiwań. Co do ASO to wiecie jak to bywa. Nikogo nie chcę oczerniać z nazwy, ale niestety wiele warsztatów (nawet tych autoryzowanych) to są tzw "wymieniacze". Nie bada się problemu, nie wnika tylko próbuje wyeliminować metodą: wymienimy to - kosztuje tyle i tyle, wymienimy tamto - tyle i tyle itd. Nie miałem ostatnio możliwości sprawdzenia aktualnego błędu DD w Aso, ale to będzie kolejny mój krok, muszę znaleźć jeszcze jakąś alternatywę, kogoś zaufanego kto zna INPA i odczyta mi kody gdyż do ASO niestety nie mam zaufania (po wcześniejszych doświadczeniach). Dziękuję za dotychczasowe porady, dam znać jak się sprawa dalej rozwinie.
  • 3 tygodnie później...