Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

przeszukałem forum i odpowiedzi na moje pytania nie znalazłem (wszystko znalazłem ale na temat układu kierowniczego ze wspomaganiem, a ja go nie mam) więc zaczynam temat.

Podczas zimy nie zwracałem na to uwagi bo zawsze tak jest że na mrozach kierownica ciężko chodzi, ale przez ostatnie kilka dni jest ciepło, a w mojej E30 kierownica chodzi jak w traktorze, rano po nocy to już wogóle jest masakra. Poza tym kierownica nie odbija sama tylko musze kręcić w obie strony.

Proszę o porady, może ktoś wie czy trzeba coś nasmarować (patrzyłem na cały ten układ, ale tam nie ma żadnych śrub zeby którędyś smaru włozyć) może trzeba to rozebrać przesmarować? nie mam żadnych luzów na kierownicy więc przekładnia jest chyba w porządku.

prosze o jak najwięcej pomysłów, po świętach mam pare dni wolnych to mógłbym cos pokombinować, bo mam zamiar kupić alusy z oponami 205 (teraz mam stalowe 175) to przy 205tkch wogóle nie skręce.

Dziękuję za fachowe porady. :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

pozdrawiam

Dlaczego przed warsztatami i serwisami samochodowymi zawsze stoi jedno BMW?

Bo każdy szanujący się serwis ma jedno niezawodne auto żeby jeździć po części do innych:-)

Domin

Opublikowano
czyli co? tylko wymiana ? nie da się tego jakoś podleczyć?

Dlaczego przed warsztatami i serwisami samochodowymi zawsze stoi jedno BMW?

Bo każdy szanujący się serwis ma jedno niezawodne auto żeby jeździć po części do innych:-)

Domin

Opublikowano
Przekladnie sie regeneruje. Moja zatarla sie przez gumy ktore sie uszkodzily i syf lecial do przekladni. Mechanik rozebral, wyczyscil delikatnie papierkiem sciernym i skrecil ale juz nie co slabiej i kierownica zaczela wracac ale pojawil sie wtedy delikatny luz na przekladni. A potem sprzedalem auto.