Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zauważyłem, że lewy tweeter z przodu wydaje dziwne dźwięki (jakby sprzężenie, charczenie ). Słychać to głównie podczas dialogów (radio) i przy cichszym słuchaniu. Zakłada, nie wiem czy słusznie, że jest do wymiany. I tu pytanie czy wymienić na oryginał czy można jakieś inne wysokotonówki wstawić i jaki to w przybliżeniu koszt, żeby nie schodzić z jakości audio - bo wg mnie gra naprawę dobrze. I tu moje drugie pytanie: po rozkodowaniu VIN (WBAVU31080KY35257) pokazuje, że jest HiFi Professional DSP, czy to jest to samo co Logic7, po czym poznać. Auto mam od paru dni także jeszcze się docieramy;)

i szczerze mówić nie wiem gdzie "uderzyć z problemem/diagnozą uszkodzonego głośnika - do ASO (cena?!) czy do jakiegoś warsztatu car audio ?

Z góry dziękuję za pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W logic7 masz inne glosniki wiec musisz kupic te z Hi-Fi professional ale dokladnie mozesz na realoem.com sprawdzic. Tam wbijasz Ost. 7 Nr. VIN-u i mozesz porownac. Ceny tez tam SA. Ogolnie BMW ma bardzo dobre glosniki wie zostal bmym przy ori.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Czyli rozumiem, że HiFi Professional DSP to to samo co logic7 ? Cena tego głośniczka to 300zł - sporo, czy jest wart tej ceny?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szukaj na alledrogo po tym Nr. jednego glosnika 65136964013 da Ci gwarancje ze bedzie ten sam

Glosnik niskotonowy

Czy to to samo co w logic7 nie wiem ale data kocowej produkcji to 2010 wiec pewnie tak.

Czy jest wart swojej ceny musisz ocenic sam w 50% placisz za marke. Ja bym go kupil ale to moje zdanie a Ty zrobisz jak uwazasz.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!