Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jakis tydzien temu auto stracilo zupelnie moc, ludzie trabili na mnie na swiatlach bo tak wolno sie zbieralo.

Myslalem, ze znowu padl mi przeplywomierz (a wymienialem go rok temu), podpialem auto do kompa i wyskoczyly mi dwa bledy w carsofcie:

65 Charge pressure regulation

45 Fault during activity of central locking solenoids

Ten drugi blad jest od centralnego? Dziala bez zarzutow. Probowalem skasowac, ale za kazdym razem pojawia sie na nowo.

To co mnie najbardziej interesuje to ten pierwszy blad, bo jak dobrze wnioskuje to przez niego mam spadek mocy...ladowanie cisnienia?

a wiec pojechalem po najmniejszej linii oporu i poprostu skasowalem go...autko jakby zwawiej sie zbiera (tryb awaryjny?), a blad poraz drugi nie wyskoczyl. zwawiej, ale nie tak jak powinno, jakby stracilo 30%- mocy pierwotnej. Wczesniej na 4 biegu jadac do pracy droga pod gorke auto przyspieszalo, teraz musze redukowac do 3, bo zwalnia.

Ekonomizer na 4 pokazuje 19-20l, z czego wnioskuje, ze przeplywomierz dziala dobrze. Boje sie, ze to turbo padlo, ale nie ma za mna dymu jak jade. Auto nie bierze oleju.

Macie jakies rady?

e46

320d 136hp

Opublikowano

cześć

z mojej strony zła wiadomość . Tydzień temu dolaczyłem do klubu posiadaczy BMW. Kupilem e46 320D , przy kupnie koles twierdzil ze to tylko gruszka turbiny ze trzeba przeczycic i git. Ja oddalem auto do Servisu Boscha jednego z najlepszych na śląsku i wyszlo ze to pompa wtryskowa... nie wiem czy dobrze bo nie mam papieru przy sobie z tej naprawy ale to bylo zwiazane z jakim s zaworem sterujacym wtrysku czy cos takiego koszt naprawy wyniósł 1800 zl

pozdrawiam