Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!! Ostatnio jak jechalem autem pare dni po przeglądzie(wymiana oleju i odmy) podczas przejażdżki zauwazylem ze auto nie reaguje kiedy chcialem nagle przyspieszyć. Po chwili gdy ruszylem ze skrzyzowania uslyszalem trzaski spod maski. Zatrzymalem sie i przegazowalem delikatnie do 2tyś obr. A silnik sam skoczył do 3tyś. - Szybko go wyłączyłem.

Oddalem auto do mechanika i stwierdził, że turbo jest ok a olej "wyparował" do tego zmierzył mi kompresję zabralem samochod do innego fachowca ale on niestety dopiero w piątek będzie diagnozowł.

Co o tym sądzicie? Czy to turbina?

Wykres kompreji przedstawiam poniżej

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/24/k8ky.jpg

Opublikowano

Upewnij się czy to nie były symptomy zapętlenia silnika

A silnik sam skoczył do 3tyś
a olej "wyparował"

Znajdź dobrego mechanika

• Lubię to 1

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano (edytowane)

Co do zapętlenia to właśnie tego się wystraszyłem bo nie mam klapek w koletorze. Ale udalo sie zgasić silnik normalnie.Pierwszy mechanik od diagnozy powiedział, że w dolocie było pełno oleju wiec ja podejrzewam, że to coś z turbiną. Po odglosie jaki wydobywał sie spod maski podejrzewałem, że sie rozleciła. Ale ze wstepnych oględzin wynikło, że turbo całe. Myśle, że sprawdzili je tylko na oko bez demontażu.

Wcześniej mialem problemy z wyciekiem znacznych ilości oleju spod korka, i odmy nawet po wymianie odmy problem nie zniknął dodam jeszcze, że sam korek też wymieniłem. Przypuszczałem spore przedmuchy.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez maniak_m