Skocz do zawartości

[E60] Problem po aktywacji DRL/dokodowaniu xenonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W dziale diagnozy komputerowej chyba ruch mniejszy, a problem dotyczy piątki więc może tutaj uda się uzyskać pomoc :wink:

Ojciec niedawno kupił e60 525xi wersja US. Po początkowym ogarnięciu samochodu padła decyzja aktywacji DRL. Pierwsze podejście (tak wiem karygodne, ale człowiek uczy się na błędach :roll:) przy jeszcze średniej wiedzy z tematem; DRL sie zakodował natomiast ksenony przy zapalonym silniku migały, na zgaszonym ok. Podejście drugie już z odpowiedniejszym przygotowaniem siebie i NCS'a najpierw brak efektów (jeszcze raz spokojnie rozkodowanie VIN i dostrzeżenie ze brak na liście wyp. ksenonów-czyli dokładka, są natomiast spryskiwacze co zmniejszyło czujność) wiec dodanie $522 do listy, zakodowanie i pyk ksenony działają jak należy. zakodowanie drl tez bez problemów. Problemem są natomiast światła długie. Pociągając manetkę do siebie flash działa (halogeny), ale gdy popchnie się manetkę w stronę zegarów to brak jakiejkolwiek reakcji ze strony halogenów czy też przysłony ksenonów (wyczytałem w którymś temacie ze każde e60 ma bixenon). wcześniej gdy ksenony były stracone z listy (mam nadzieje że w miarę zrozumiale to napisałem :oops: ) to świeciły strasznie wysoko czyli przysłony chyba sprawne. Pytanie co jeszcze trzeba przekodować żeby długie zaczeły działać jak należy :?:

data produkcji auta to 04/2006

PS

Dodam że przed grzebaniem, długie w trybie migniecie i stałym świeceniu były realizowane tylko przez halogeny

z góry przepraszam, że pierwszy post i od razu z Prośbą o pomoc :mad2:

Pozdrawiam :D

• Zarejestrowani
Opublikowano
Przekręć do mnie po południu to powiem Ci co i jak możesz przetestować

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer