Skocz do zawartości

320D Mycie i konserwacja podwozia - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów,

no właśnie pytanie jak nazwa tematu: czy warto jechać na jakieś specjalne mycie i konserwowanie podwozia. Nigdy tego nie robiłem oraz nie miałem jakiejkolwiek styczności. Może któryś z kolegów robił i może o tym opowiedzieć albo nie robił z konkretnych powodów i mógłby się także podzielić.

Nie znalazłem jako takiego tematu o tym na naszym forum. Była o tym wzmianka w dziale E90 ale nasze auta są trochę inne.

Pzdr,

Mariusz

Opublikowano
Mycie tak, ale tylko po to aby zobaczyć gdzie tworzą się ogniska korozji. Malowanie "baranka" nowym barankiem jest bez sensu ponieważ jeśli tworzy się rdza to zawsze pod "barankiem"
Opublikowano

co do podwozia różnie ludzie robią..

ja zamierzam w lato...ile rdzy zejdzie tyle oczyścić... a potem nie bawić się w cudowanie podkładami epoksydowymi piaskowaniem itp

hamerite czy jak to się pisze prosto na rdzę i na to ewentualnie baranek i finito..odnośnie kwesti lakierniczej z zewnątrz to oczywiście wykonać profeske ;)