Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam, od miesiąca szukałem odpowiedzi na pytanie, co bębni i wibruje, pod podłogą na środku (bardziej z tyłu) przy ruszaniu autem na 1 oraz 2gim biegu, w końcu znalazłem na 99% odpowiedź - podpora wału napędowego, jakie konsekwencję mogą wyniknąć że jeżdże już tak około miesiąca ? jak szybko muszę to wymienić ?

edit: ile orientacyjnie może kosztować wymiana podpory? cena samej podpory + robocizna, ile zostawie u mechnika (jakie granice cenowe), orientuje sie ktoś?

Edytowane przez Halloween
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja mialem podpore uszkodzona ale wychwycilem to zbyt pozno. Konsekwencje: wieksze wydatki niz bym chcial.
Opublikowano
co musiałeś wymieniać oprócz podpory ? i ile na tym jeździłeś jeśli pamiętasz moment wychwycenia tego, ja już tak z miesiąc jezdze ponad
Opublikowano
co musiałeś wymieniać oprócz podpory ? i ile na tym jeździłeś jeśli pamiętasz moment wychwycenia tego, ja już tak z miesiąc jezdze ponad

No więc niestety nie zorientowałem się tak szybko jak Ty :-) Nie wiem ile jeździłem czasu z uszkodzona podpora, wiem za to, że całość naprawy kosztowała mnie 750 zł.

Opublikowano
razem z robocizną ? daje jutro do mechanika betke, i mam nadzieje że do 500zł razem z robocizną mi to zrobi, bo tylko taką kwotą dysponuję :D dzieki za pomoc ! :)
Opublikowano
razem z robocizną ? daje jutro do mechanika betke, i mam nadzieje że do 500 zł razem z robocizną mi to zrobi, bo tylko taką kwotą dysponuję :D dzięki za pomoc ! :)

tak, razem z robocizną przy czym mój mechanik to zaprzyjaźniony gościu. Jeśli masz samą podporę do zrobienia a nawet dwie to zmieścisz się w tej kwocie +/-

Opublikowano

ja za podpore dalem 190 zł 2 miechy temu, febiego, ale odrazu ci ja odradzam, przy moim 3.0d+ powoli zaczyna dawac sie znow we znaki.

Najlepiej jak pojedziesz do kogos ogarnietego i zamowisz jakas wzmocniona, np od M

bo gumy w tych oem i febi i innych to sa tak cienkie ze nawet mechanik mi powiedzial ze niedlugo znow do niego zawitam z tym problemem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
powiedziano mi że są 2 podpory mniejsza i większa, ja miałem totalnie zepsutą ta mniejszą i dałem 300zł łącznie za wszystko, dzieki za pomoc :)