Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Latwo nie bedzie, ja na sezonowe czyszczenie felg potrzebuje min. 2h ale potem blyszcza :cool2: a ogulnie biore co mam akurat pod reka.

Plyny do czyszczenie felg ogolnie daja rade. Ostatnio prubowalem Sonax Xtreme i jak spryskalem to az bylo widac reakcje (zabarwialo sie) i ladnie schodzilo tylko troche drogi jest ale naprawde dobry. Taki spray starczy na pozadne czyszczenie 3-4 felg.

Dobre preparaty to jesczcze Dr. Wack i Aluminium-Teufel

Do tego gabka, szczotka a czasami nawet szczoteczka do zebow zeby dojsc w kazdy zakamarek i ciepla woda, duzo cieplej wody :cool2:

Po takim czyszczeniu proponuje nalozenie warstwy wosku do felg duzo lepiej schodzi brud przy nastepnym czyszczeniu. Probowalem jeszcze politure i olej sylikonowy tez daja rade tylko ze do oleju sylikonowego klei sie brud ale za to dobrze schodzi :mrgreen:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
A ja po prostu felgi myję tym samym, czym cały samochód, na myjce ;) Ale może rzeczywiście warto by było porządniej się nimi zająć...