Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jaki jest najlepszy olej skrzyni biegów do bmw e46 318i benzyna skrzynia biegów manualna 5 biegów.oraz jaka ilosc oleju trzeba zakupic?
Opublikowano

Zobacz naklejkę na skrzyni biegów z oznaczeniami dla oleju .

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BL31&mospid=47610&btnr=23_0116&hg=23&fg=05&lang=pl

Prawdopodobnie to powinien być olej MTF LT 2 około 1,5 l podobno to jest Castrol pod nazwą SMX-S

viewtopic.php?f=69&t=110746&start=30

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
do skrzyni i dyfra polecam oleje
osobiście twierdzę że to najlepsze rozwiązanie

Może i masz rację ale jak sie mamy o tym przekonać , Ty jako osoba może jesteś specjalista i badacz od olejów co jak coś powiesz to tak na pewno jest ale my o tym nie wiemy, to może nam daj jakiegoś linka co będzie porównanie z innymi uznanymi olejami gdzie to zobaczymy.

to że

na ich stronie masz cos na wzór katalogu

piszesz jakie auto i sam ci dobiera olej

Dla mnie nic nie świadczy bo większość znanych marek ma takie katalogi.

A może to jest ukryta reklama tego oleju ?

..........................................................................................

Opublikowano
Czemu chcesz zmieniać olej w skrzyni?? Profilaktycznie czy coś Ci się dzieje z autkiem?
Szukam BMW e90 150 km, benzyna :)
Opublikowano
do skrzyni i dyfra polecam oleje
osobiście twierdzę że to najlepsze rozwiązanie

Może i masz rację ale jak sie mamy o tym przekonać , Ty jako osoba może jesteś specjalista i badacz od olejów co jak coś powiesz to tak na pewno jest ale my o tym nie wiemy, to może nam daj jakiegoś linka co będzie porównanie z innymi uznanymi olejami gdzie to zobaczymy.

to że

na ich stronie masz cos na wzór katalogu

piszesz jakie auto i sam ci dobiera olej

Dla mnie nic nie świadczy bo większość znanych marek ma takie katalogi.

A może to jest ukryta reklama tego oleju ?

słuchaj kolego...

nie chcę niczego dowodzić i to nie jest żadna reklama

mam dobrego znajomego który jest głównym przedstawicielem olei smarów, chemi i środków bhp na woj łódzkie oraz śląskie firmy statoill oraz ma hurtownie która obsługuje bardzo dużo wielkich firm w całej Polsce (nawet kopalnie)

i to od niego znam te fakty

przede wszystkim fuchs nie jest podrabiany tak często jak inne marki bo jest mało popularny i mało znany ale też nie należy do tanich

a zdziwił byś się jak byś się dowiedział co się dzieje z mobilem czy castrolem ( co tak naprawde czasem siedzi w beczkach)

ale tematu nie ruszam bo nie chcę się narażać nikomu

żadnym znawcą nie jestem i nie mam zamiaru się wymądrzać

jak zechcesz to wlej sobie kujawskiego

ja wlałem do skrzyni i dyfra fuchs

p.s.

to że zaproponowałem zapoznanie się z katalogiem na stronie fuchs to nie znaczy że ma go kupić

bardziej mi chodziło żeby mógł w łatwy sposób ustalić jakie on ma mieć parametry bo są tam dokładnie podane parametry tego oleju a wiadomo że jak zna parametr to może sobie równie dobrze kupić innej marki olej o tym samym współczynniku \\

gg5553463
Opublikowano
Spine dzięki za wyjaśnienia.