Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam relingów dachowych (belek) + bagażnik dachowy do E90, może ktoś mi coś polecić?

Domyślam się że tego szukam? Jaki jest koszt oryginałów?

http://s4.ifotos.pl/mini/114848953_ernrnrq.jpg

Lub jeśli ktoś może polecić coś z zamienników.

No i szukam boxu jakiegoś do tych relingów, i tu miejsce na pytanie techniczne, z jaką prędkością można jeździć z takim boxem na dachu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja swoje beliki kupilem uzywane za 60€ ori BMW i te tez Ci moge polecic. Sa naprawde solidnie zbudowane, dokladnie dopasowane a koszta doposazenia w uchwyt rowerowy albo na narty jest w miare przystepny.

Jesli chodzi o zamienniki to Thule jest to b.d. firma ktora ma produkty o wysokiej jakosci a jesli chodzi o transport na dachu nie warto oszczedzac.

Boksow dachowych jest wiele roznych i tu znowu Thule produkuje jedne z najlepszych maja solidna konstrukcje i wygodne otwieranie. Ja mam co prawda taki tani za 240€ z kategori No-Name ale z niego tez jestem zadowolony ma cos kolo 420L pojemnosci max. doladowanie do 80Kg a sam w sobie wazy chyba 16Kg wiec wszystko w max. granicy wytrzymalosci dachu do tego oplywowy ksztalt i czrny wysokoblyszczacy lak :cool2: Jesli nie uzywasz czesto boxow jes to jak najbardziej dobre rozwiazanie bo po co placic pare tysiecy zł zeby zalozyc boksa raz na rok :mrgreen:

Co do szybkosci jazdy z boxem niestety nie wiem, ja jezdze 140 ale mnie tez wyprzedzaja ze 160 na godzine a w instrukcji obslugi nic nie bylo napisane. Dodatkowo zawsze zaciskam paskiem bo juz duzo w radiu sie nasluchalem o zgubionej zawartosci boxu na autostradzie a to chyba nie jest dobry poczateg urlopu :mad2:

Jak bede w piwnicy to Ci napisze jaka firma bo jakas tam jest i cykne Ci fotke :D

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://s1033.photobucket.com/user/speed1211/story/122191

Mala galeria z moim boxem ze zdjeciam i kawalkiem instrukcji obslugi w ktorej sa rowniez rozne rozmiary.

Moge go polecic, jest otwierany dwustronnie i ma dwa rodzaje montazu ja uzywan na szczekach.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://www.autoteilemann.de/menabo-dachbox-mania-460-duo-schwarz-818460n.html

sa jeszcze 320, 400, 460, 580.

Jako nieliczny z producentow ma maly ciezar wlasny a duze doladowanie i to mnie przekonalo do kupna tego boksu no i oczywiscie cena :mrgreen:

Porownywalne ma Thule ale to juz inna kategoria cenowa oczywiscie dostajesz cos w zamian jak np. komfortowe montowanie i lepszy system otwierania ale przy zadkim uzyciu uwazam ten luksus za zbedny.

Moj troche juz ze mna przeszedl, doladowany do maxa i dociskana klapa i jak narazie wszystko trzyma i nie psuje sie :)

Ps. Tak jak pisalem wczesniej ze sa dwa sposoby montazu, mozesz dokupic specjalne sruby wsowowe w otwory w belkach. W instrukcji jest napisane 20mm a w ori. belkach ta szczelina ma 25mm wiec nie wiem czy jest mozliwe montowanie. Musze sie zorietowac bo ciekawy jestem. Napewno wygodniej jak na szczekach :D

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Juz kupuje, szczegulnie ze jestes zaufanym forumowiczem z dwoma postami. Gdzie wyslac pieniadze?

Ps. Nic osobistego do Ciebie ale zdazaja sie przypadki i taka mala przestroga.

Ps. 1

Wstaw na alledrogo a linka wstaw na forum w "czesci" i np.

Ps. 2

W czesciach juz jest ogloszenie i nawet masz wlasnorecznie robione zdjecie :norty:

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
ogloszenie wstawilem wieczorem na szybko wierc sorry ze fotka nie moja, ale zaznaczylem ze jesli ktos chce zdjecia moge zrobic i podeslac zaden problem, a na allegro poki co nie wystawialem bo trafilem tutaj jesli bedzie ktos zainteresowany i chetny do kupna przez allegro zaden problem :) pozdrawiam