Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wiem ze temat ten był poruszany już setki razy ale niestety nie mogłem znalezc dokładnie tego czego szukam ,mianowicie na początku robiła mi się choinka na desce błędy typu czujnik ciśnienia opon,wyłączało wspomaganie kierownicy,ABS oraz gasł mi wyświetlacz radia. Dodam że akumulator wymieniłem na nowy jakieś 3 miesiące temu. Następnie doszło do tego że silnik gasł mi podczas jazdy oraz na postoju (dodam ze od razu mogę go bez problemu uruchomić )oraz po zgaśnięciu auta automatycznie kasuje mi licznik kilometrów. Odłączyłem klemę minusową aby sprawdzić czy to ona nie jest temu winna niestety silnik dalej gaśnie. Co może powodować taki stan rzeczy i czy uszkodzony regulator napięcia może powodować gaśnięcie silnika. Z góry dziękuje za pomoc.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. Wlasnie przerobilem podobna sytuacje. Objawy byly bardzo podobne tylko nie gasl silnik. Moze dlatego ze po 3 razach pojechalem do mechanika. Oddali alternator do regeneracji a tam wymienili regulator napiecia i jak narazie wszystko jest ok. Mechanik ktory to robil to Litwin ktory pracowal w BMW i odrazu stwierdzil ze to alternator.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dzięki za odpowiedz ja również wymieniłem regulator napięcia (oryginalny)i od tamtej pory wróciła przyjemność z jazdy. Ani razu nie zgasła oraz od wymiany nie wyskoczyły żadne błędy :)