Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie jako ze jestem nowym uzytkownikiem forum i bede czerpal z tad wiedzy ile sie da :)

Otoz moja pierwsza sprawa do forumowych wyjadaczy jesli zechca pomoc:

W ten weekend kupuje silnik z e39 2.8l.

silnik ktory mam teraz to m43 a silnik ktory chce montowac to m54b28

teraz pytanie czy to wejdzie i czy cos bedzie trzeba przerabiac np w mocowaniach silnika.

pytam bo kolega robi swapy ale takiego swapa jeszcze nie robil i nie wie.

to jest link do aukcji z silnikiem mozecie zobaczyc po zdjeciach co i jak moze to jest e46 nie jestem pewny do konca.

http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=45990714&searchQuery=bmw%20motor

Opublikowano

ok z tego co sie dowiedzialem to musi byc to m52b28 z podwojnym vanosem bo m54 w pojemnosci 2.8 litra nie bylo.

Teraz pytanie czy skrzynia wal i most tez musze zmieniac czy to bedzie pasowac.

Na prawde prosze o wasze porady.

Opublikowano
Nie jestem specem jakims ale ostatnio ten sam temat przerabialem w swojej e46 tez mialem silnik m43b19 i zalozylem m52b25 i wal, most, skrzynia chyba tez bedzie pasowac, bo u mnie siedzi rozrusznik z m43 i pasi. bedziesz musial zmienic drazek stabilizatora i z chlodnica troszke weze inaczej ida poza tym wszystko. A i nie wiem jak u Cb z elektryka bedzie najlepiej zebys mial wiazke z e36 m52b28 poniewaz z e39 bedziesz musial rzezbic jak ja u siebie i polowa rzeczy jak narazie jeszcze nie dziala nie jestem w stanie sam ogarnac :)
Opublikowano
Dzięki za odpowiedz troszkę mi ulżyło, lecz czytałem ze łapy silnika trzeba zmieniać czy to prawda? Tez to robiłeś?
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...