Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dwa tydodnie temu stalem sie szczesliwym posiadaczek bmw jak w tytule.od 2 dni mam problem. Gdy wrzucam wsteczny komputer wyrzuca mi blad kamery. I faktycznie kamera w prawym lusterku raz dziala, a raz nie.psuje sie i naprawia doslownie w przeciagu 5 minut. Bylem dzis u nieautoryzowanym zakladzie ktory naprawia tylko bmki i chlopaki podlaczyli auto do komputera, ktory wyrzucil okolo 14 roznych bledow zwiazanych z kamerami ale bez zadnych konkretow. Pomysl mechanika jest taki zeby rozebrac lusterko i poszukac sladow wilgoci itp. I szukac usterki metoda prob i bledow. Chcialbym sie zapytac czy moze ktos spotkal sie z podobnym problemem i moze mi jakos pomoc.

Opublikowano
Jeśli coś się psuje a samo naprawia to na 90% jest to sprawka wilgoci, auta często lubią wariować jak coś je lekko podmoczy, jak się zrobi ciepło stawiam że będzie w porządku.
Petrolhead
Opublikowano
Witam . Ja kolego miałem taki sam problem z kamerą Top w prawym lustrze . w serwisie bmw w gliwicach jak o to pytałem to usłyszałem , ze zaleca sie wymianę kamerki razem z kablem ( kamera plus kabel 1200 ) . po rozebraniu lusterka ( w serwisie który nie zdziera takich pieniędzy z ludzi jak te wszystkie serwisy ala'wymieniacze ) , okazało sie , że faktycznie , wtyczka kabla jest zaśniedziała . Poczyściliśmy , ale wtedy bład prawej top kamery wywalał z systemy i lewą . kupiłem kamerke w używce z netu 350pln , ale to nic nie dało . dopiero po wymianie kabla ( zakupiony w serwisie za 210 pln i spięcu go z kupioną kamerką , po wykasowaaniu błedów i aktualizacji - problem ustał . A wszystko zaczeło sie od umycia samochodu wysokociśnieniówką na myjni bezdotykowej