Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam e90 z 2005 r. bez Navi. i radio bus., chcę je zmienić na porfessional najlepiej po lifcie. Zauważyłem że w moim złączu iso nie ma kabla światłowodu i nawet nie mam złącza MOST w samochodzie (radia professional mają wejście na światłowody). Czy aby działało mi takie radio potrzebuję "doposażyć" samochód w kabel optyczny i złącze MOST? Dodam że już kupiłem jedno radio na allegro i okazało się że komputer samochodu go nie wykrywał (czarny ekran, zero reakcji). Proszę o jakieś sugestie na jak najprostsze (najtańsze) rozwiązanie tego problemu, czyli podłączenie radia prof. najlepiej po lift.

Z oferowanych na allegro cze ebayu radyjek wszystkie prof. (nawet z 2005 rocznika) mają wejścia optyczne więc to chyba oznacza że nie będą mi działać? Pocieszające jest tylko to że znalazłem jedno radio z 2011 roku z bluetoothem i bez wejścia na światłowody wiec jest szansa że zadziała... tylko cena ponad 1500 zł :-/

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Wdziałem już te wątki, jednak nie podoba mi się w tym zestawie to, że radio wystaje po za obudowę i w mojej ocenie zaburza ogólny wygląd wnętrza. Professional jest bardziej dyskretne i jego wygląd nie kusi złodziei :)

Mimo wszystko dzięki za radę kolego.