Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, nabyłem własnie e30 316 automat , jest problem ze skrzynia, wrzucam D i auto jedzie ale więcej wyje niż jedzie---nie ma ciągu, jak by sprzęgło się ślizgnęło, tak samo 1 2 3 natomiast wsteczny bieg jest ok, od razu ładnie ciągnie. proszę o porady
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na początek zobacz czy masz olej w skrzyni. Kiedy był wogóle olej wymieniany??? Jak dawno temu to lepiej wymienić i to dwa razy w krótkim odstępie czasu. Jak nie pomoże to pewnie już automat kaput....

PZDR>

Opublikowano
doczytałem że to będą ''tarczki'' tak na 90 %, stan oleju jest na maxa i olej jest czysty, nie wiem kiedy byl zmieniany bo auto kupiłem z Niemiec i w książce serwisowej nie ma info o tym, trzeba będzie rozebrać i zobaczyć co tam się dzieje. auto było do końca serwisowane wiec myślę ze olej na pewno wymieniany był. zajechana raczej nie będzie bo przebieg dopiero 160 tys.