Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam od pewnego czasu mały problemik z moją bawarką.Jakieś 2 tygodnie temu z dużą prędkością wpakowałem sie w wielką kałuże(wode miałęm na całym silniku) ,po przejechaniu jakieś 10km samochud zaczoł odmawiać mi posłuszeństwa :cry2: (ja jej w gaz a ona nic, tylko się dławi).Podjechałem do kumpla który stwierdził ze przewody mi zamokły i samo przejdzie (wyschnie od ciepła silnika) po przejechaniu iluś tam km.Pod względem miał racje :cool2: bo jest lepiej, ale nie jest tak jak powinno.Jak pisałem od tamtego czasu mineły 2 tygodnie i wydaje mi sie ze powinno już wszystko łądnie wyschnąć.Problem wygląda tak gdy odpale ją na ciepłym silniku obroty spadają do jakichś 500/min, silnik cały sie trzęsie, musze troche się pomęczyć z pedałem gazu żeby weszła mi na obroty dopiero moge ruszyc(dzieje się tak z 7 na 10 odpaleń).W czasie jazdy jest spoko, choc jakby czasem się troche muli.Nie mam instalacji gazowej.Z góry serdeczne dzięki.

Opublikowano

To juz bylo..

ale krótko

1)zresetuj kompa(morze nalapal blédów jak przewody byly mokre

2)jak masz wrazenie ze wiecej pali to padla sonda

jak masz pilny wyjazd to ja bym jechal tylko odlacz sonde.

Powodzenia.