Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich serdecznie , auto to bmw e30 pierwotnie wsadzony m20 b50 bez kata i dedykowana instalacja elektryczna która przy komputerze mototronic kończyła się wtyczką duża na komputer i małą 3 pinową wtyczką kolory kolejno czarny biało żołty i zielony, następnie silnik klękł został wymontowany pozostawiona została częśc instalacji elektrycznej wewnętrzna oraz skrzynka bezpieczników, do tak pozostawionego samochodu wsadziłem silnik m20b50 z gratami od ety oraz jej silnikową wiązke elektryczną uwzględniając wszelkie zmiany , po złożeniu okrągłe skęcane elementy 20 pinowe wiązki elektrycznej skręciłem bez robienia przekładek pinów, kostka o której wspomniałem nie ma teraz podłączenia bo wiązka nowa jej teoretycznie nie przewiduje , po przekręceniu stacyjki rozrusznik kręci prąd jest na szynie przekażników DME , pompa paliwa ale one nie cykają ponadto niema napięcia na cewce, czujnik wału jest założony, wróce zatem do tej wtyczki 3 pinowej a dokładnie jej zielonego kabla , czytałem dużo o tej sytuacji i wszystko wskazuje że problem w jego nie podłaczeniu, być też brak przekładki pinów w instacji , próbowałem ten kabelek wiem głupota podłożyć pod stacyjke wówczas po krótkim przyłożeniu do plusa słychać przekaźniki ale auto nie odpala, prosze o waszą pomoc gdzie ten jeb.... kabel zielony musze podłączyc mam już dosc tego auta troche przez ten fakt za wszystkie odpowiedzi dziękuje i zgóry sory jeśli coś robie nie zgodnie z regulaminem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po pierwsze, nigdy nie było silnika m20b50. Albo m20b20,b25,b23,b27 lub silniki m50. Pewnie chodzi Ci o m50b20 lub b25 wieć poputaj tego pana, robił swap wiec wie co i jak w kabelkami : http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=133&t=199928&start=120

PZDR>

Opublikowano
Witam tak zgadza sie mój błąd ale wybaczcie było późno i cały dzień siedziałem przy kompie szukając odpowiedzi silnik pierwotny to 325i e30 bez kata wersja z wiązką gdzie sygnał ze skrzyni idzie a nie z przodu , silnik sadzony to 327 eta a raczej 325i z katem tyle że wnętrzności z ety
Opublikowano
Temat ogarnięty przekładka pinów plus pare przeróbek pali wkońcu :cool2: